'Sanader nije htio trgovati teritorijem, a ja kao jesam'

Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova i europskih integracija te povjerenik HDZ-a za Zagreb, izjavio je kako je moguća teorija da je zagrebački HDZ bio žrtvom dogovora Sanadera i Bandića.

3.2.2010.
12:39
VOYO logo

Gordan Jandroković je u intervjuu Globusu rekao i kako je ostao zatečen Sanaderovom odlukom izlaska iz Vlade, ali ne i zabrinut. Kad je pak Ivo Sanader odlučio aktivirati svoju ulogu počasnog predsjednika HDZ-a, bilo mu je jasno, kaže, da će ga stranka morati izbrisati iz članstva.

"Ivo Sanader nije bio običan član. Ali napravio je neoprostivu pogrešku. To je bilo nužno učiniti i u takvim situacijama čovjek mora biti principijelan. Uostalom, nije se HDZ odrekao Ive Sanadera, već je Ivo Sanader učinio nešto što ga je isključilo iz HDZ-a", kaže Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Jandrokovića je najviše naljutilo Sanaderovo objašnjenje da je otišao s funkcije jer nije htio trgovati teritorijem. "Dakle, ja kao jesam. Vrlo ružan spin, koji odbacujem s indignacijom".

Ministar vanjskih poslova priznao je i kako je njegov bivši šef nakon odlaska s funkcije znao zvati i nastojao utjecati na donošenje nekih odluka. "Jednom prilikom Sanader me nazvao i na dosta sugestivan način pokušao utjecati na promjenu jedne dosta važne Vladine odluke", rekao je Jandroković. Dodao je da je sporna ostala onakva kakvu je dogovorio s premijerkom Jadrankom Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako komentira Sanaderov autoritativni stil, te zašto nitko nikad prije to nije spominjao kao problem, Jandroković je rekao: "Predsjednik stranke nameće svoj stil i način upravljanja i zato odgovara članstvu. Odnosi snaga bili su takvi da je bilo kontraproduktivno voditi takve rasprave".

Ministar je svoj odnos s premijerkom Kosor ocijenio uspješnim, jer nije osjetio nikakvo nepovjerenje s njene strane iako ga svi etiketiraju kao Sanaderovog čovjeka. "Činjenica da me predložila za povjerenika za HDZ u Zagrebu možda je najbolji odgovor na vaše pitanje", rekao je Jandroković, koji drži da je povjerenje premijerke 'zaradio' dobro obavljenim poslom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001260386006 arti-201001120123006 arti-201002030145006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo