Sanader će pobjeći čim mu se ukaže prva prilika!

Dok su sudovi u Hrvatskoj bivšem premijeru dali šansu da se brani sa slobode, te ga odlučili pustiti iz pritvora, građani mu to isto, čini se, ne bi odobrili.

8.12.2011.
12:03
VOYO logo

Odluka Ustavnog suda prema kojoj je Županijski sud u Zagrebu odobrio puštanje iz pritvora Ivi Sanaderuprema očekivanjima nije sjajno odjeknula u javnosti.

Naime, prema anketi koju smo proveli među čitateljima našeg portala, oni nisu skloni vjerovati bivšem premijeru da nakon puštanja iz pritvora neće pobjeći iz zemlje. Tako je na pitanje hoće li Sanader ponovno pokušati pobjeći, više od polovice čitatelja odgovorilo potvrdno. Točnije, 54 posto njih smatra da će to učiniti čim mu se ukaže prva prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeg mu ne bi uspio

28 posto čitatelja smatra da neće bježati i to zato što zna da mu to ne bi uspjelo. Najmanji je, pak, postotak onih koji vjeruju bivšem premijeru i smatraju da mu bijeg ne pada na pamet (18 posto).

U anketi je sudjelovalo 3.843 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Županijski sud u Zagrebu u srijedu je poslijepodne odobrio Sanaderu izlazak iz pritvora. Za to je prihvatio ponuđenu jamčevinu od 12,4 milijuna kuna, a izlazak mu uvjetuje i traženjem da ne smije napuštati Zagreb. Kao još jednu mjeru predostrožnosti oduzeo mu je i putovnicu.

USKOK ulaže žalbu

USKOK je, pak, najavio da će uložiti žalbu, jer smatra da je Sanader u pritvoru proveo premalo (pet mjeseci), s obzirom na brojnost kaznenih djela za koje se tereti i s obzirom na imovinsku korist koju je protupravno tim kaznenim djelima stekao. U USKOK-u smatraju da je jamčevina za puštanje na slobodu trebala iznositi 150 milijuna kuna, koliko je Sanader kaznenim djelima pribavio - 100 milijuna kuna za sebe i 50 milijuna kuna za druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, odvjetnici bivšeg premijera smatraju da USKOK-ova žalba neće biti usvojena budući da nije u skladu s odlukom Ustavnog suda. Sanader bi na slobodi, nakon polaganja jamčevine, trebao biti najkasnije do ponedjeljka ujutro u 7 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo