SPOR / Samo kod nas: 50 radnika Peveca čeka na posao jer se Jysk ne želi iseliti iz prostora u kojem trebaju raditi

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Rješenje Ureda državne uprave pokazuje da su poništili rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima za rad Jyska, koji se nalazi u prostoru koji je kupio Pevec, jer tvrtka nije dostavila valjan ugovor o zakupu

27.1.2018.
21:39
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Trgovački lanac Pevec kupio je prošlog ljeta bivši trgovački centar Merkura u Čakovcu, ali u njega ne mogu ući zbog danskog trgovca namještajem. U Pevecu kažu da su već zaposlili 50 ljudi koji ne mogu početi raditi jer se Jysk odbija iseliti iako nemaju ugovor, a Pevec ih ne može izbaciti, piše 24sata

Čelnik Peveca Jurica Lovrinčević kaže da mu je direktor Jyska otvoreno rekao da će koristiti sve pravne radnje kako bi ostali u prostoru do travnja, kad se sele te da čitavo vrijeme plaćaju režije koje Jysk koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješenje Ureda državne uprave pokazuje da su poništili rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima za rad Jyska jer tvrtka nije dostavila valjan ugovor o zakupu. Navode da je prijašnji ugovor istekao krajem 2014. i da drugog nema.

Unatoč tim rješenjima, Rune Jungberg Pederson, direktor komunikacija Jyska u Danskoj, odgovorio je za 24sata da oni imaju važeći ugovor s bivšim vlasnikom u kojem stoji da Jysk u prostoru može ostati do kraja travnja te da će iseliti ranije. Spor će, vjerojatno, završiti na sudu.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo