El Clasico / Samo da igrači govore na terenu

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Zasigurno se Slavko Goluža pita: "Dragi, a što su tek meni mediji radili?" Zbog jednog ili dva teksta nakon poraza od Slovenije i Norveške, izbornik Babić je odlučio zašutjeti za RTL televiziju koja sa srcem i profesionalno jaše s Kaubojima

Marko Vargek

Marko Vargek

22.1.2016.
14:40
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Zanimljivo je u hotelu promatrati rukometaše. Svi su smješteni u istom, Hrvati i Makedonci piju kavicu, bacaju fore, smiju se kao da se jučer nisu batinali i čupali, sve je OK: bolji si - pobijedio si i idemo dalje.

Dalje ide i Hrvatska pred kojom je prva prava utakmica na prvenstvu. Bilo je lijepo čuti francuskog izbornika Onestu koji je na današnjoj presici biranim riječima pričao o Hrvatskoj. Kaže kako ga ovakve utakmice vraćaju u mladost i okršaje s generacijom Balića, Metličića, Vorija. Onesta se prisjeća: kada god bi pobijedili Hrvatsku, Francuzi bi osvojili veliku medalju. I dok su neki iz te hrvatske zlatne generacije već u stručnom stožeru, na funkcijama ili za njih nije bilo mjesta u Poljskoj, okosnicu francuske momčadi i dalje čine Narcisse, Guigou, Omeyer, no kao i Željko Babić, Onesta je na ovom prvenstvu pokazao neke nove francuske klince.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sat vremena nakon francuskog stratega koji je Hrvatskoj mnogo puta uskratio veselje, pred novinare je stao Pero Metličić. I on se sjeća tih mitskih dvoboja i odiše optimizmom uoči sutrašnjeg. Matematika je jasna, tko sutra pobijedi, kaže Pero, 90 posto je u polufinalu.

Jučer sam ostao zatečen bizarnim intervjuom s izbornikom Babićem nakon utakmice, danas se sve smirilo i idemo dalje. Već u prvom susretu prije početka prvenstva izbornik Babić mi je rekao: "Gledaj, bit ću ti iskren, ja ne volim medije!" Iako s novinarima, kaže, nema nikakvih problema i zaista odnos je korektan - sve dok se ne upale kamere nakon utakmice. Čini se kako je izbornik ljut na neke kritike, no zar nije on i cijela nova garnitura sa Ivanom Balićem na čelu i Perom Metličićem na klupi uoči prvenstva dobila odriješene ruke, razumijevanje, pritisak im je skinut s leđa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasigurno se Slavko Goluža pita: "Dragi, a što su tek meni mediji radili?" Zbog jednog ili dva teksta nakon poraza od Slovenije i Norveške, izbornik Babić je odlučio zašutjeti za RTL televiziju koja sa srcem i profesionalno jaše s Kaubojima. Kao da ne razumije da je moj, naš posao izvući emociju, pa to i gledatelji očekuju. Odgovarati na logična pitanja u kojima nema ni trunke zlobe jednom riječi - nije korektno. Njegovo je objašnjenje kako se u tom trenutku nije osjećao spremnim za razgovor, a može se iz svega iščitati kako ne želi dizati euforiju. Šteta što su gledatelji ostali uskraćeni za komentar velike pobjede.

Puno bitnije je da Hrvatska plovi sasvim dobro, da je 5-1 obrana napokon uštimana, da Hrvatska puca iz sveg oružja, da klinci poput Mamića i Šebetića svakom minutom skupljaju iskustvo i stasaju uz pobjede. Izborniku u svakom slučaju hvala na reklami, čuli ste ga, budite sutra uz ekrane, uz prijenos na RTL-u. Sve je jučer rekao naš Zlatko Saračević: "Ma dajte nam taj rukometni el clasico"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču