većinom zaborave platiti / Samo 10 posto stranaca na našoj obali plaća parkiranje, sada je tome došao kraj!

Pobuna u Sloveniji. Zbog neplaćenih parkirnih karata tijekom ljetnih mjeseci u Hrvatskoj, tisuće Slovenaca dobivaju drakonske kazne. Zbog pet ili deset eura računa, moraju platiti i 20 puta više

13.5.2015.
20:01
VOYO logo

Redovito dolaze na hrvatsku obalu, parkiraju na za to predviđena mjesta, ali većinom zaborave platiti. Upravo tako godinama su se ponašali Slovenci.  A kad su počele stizati kazne - pobunili su se.  

Strancima je u Hrvatskoj donedavno bilo nemoguće naplatiti kaznu. Ulaskom u Europsku uniju stvari se mijenjaju. Hrvatska parkirng udruga oformila je poseban sustav - tzv. pakrirne kazne praktički prodaju kroz faktoring tako da odvjetničke kuća iz inozemstva otkupi naše potraživanje i onda ga sama naplaćuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tu počinju problemi za susjede. Kazne za parkiranje uglavnom se kreću od pet do 15 eura, na što odvjetnici naplaćuju  dodatnih 50 do 100 eura.
Visoke tarife osudio je nedavno i slovenski ministar. 

"Kad bi računali po odvjetničkoj tarifi, jedan bi takav postupak mogao stajati približni pet eura", kazao je ranije ove godine Goran Klemenčić, ministar pravosuđa Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli je slučaj sada u rukama slovenske odvjetničke komore koja još uvijek nije rekla svoj stav, a turisti koji borave u Hrvatskoj uglavnom su složni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo