Sudbonosno 'da' / Sajam vjenčanja: Donosimo najnovije trendove vjenčanica, odijela, torti i prstenja te njihove cijene

Cijene vječanog prstenja se kreću od 2500 do 40.000 kuna i to za dijamante

2.2.2020.
22:42
VOYO logo

Vjenčanice, odijela, prstenje, cvijeće, glazba pa i digitalne pozivnice, sve za vjenčanja na jednom mjestu tijekom vikenda u Areni Zagreb.

Najveći i najraskošniji sajam vjenčane tematike na ovim prostorima okupio je više od 200 izlagača na 5 tisuća i 500 četvornih metara. Doznali smo što se sve nudi za najvažniji dan u životu jedne mladenke, ali i mladoženje te kakve su cijene. 

Zagrebačka Arena tijekom vikenda postala je centar mode gdje su budući mladenci mogli pronaći sve što im treba za njihov dan iz snova.

A brojne dame počinju sa izborom vjenčanice. Najjeftiniji najam dizajnerske haljine može se dobiti po cijeni od 3500 do 5500 tisuća kuna, a ako mlada zauvijek želi zadržati vjenčanicu može je kupiti za primjerice 12 tisuća kuna. Sve to po najnovijoj modi.

"Svake godine dolaze novi trendovi, ove godine su definitivno lagane, lepršave romantične haljine. Boho stil. Više nisu u modi teške haljine, puno perlica, velike krinoline, više da je to u prirodi sa cvijetićima i odatle i Boho stil", kaže ,
dizajnerica vjenčanica.

A za kupnju dizajnerskog odjela koje bi mogao nositi i u drugim prigodama, mladoženja će izdvojiti prosječno od 4000 do 6500 tisuća kuna.

"Tradicionalne boje kao što su crna, predvođena smokingom, plava i siva su zasitile tržište i morao se tražiti izlaz i dodatak u maštovitim tkaninama i drugačiim modelima", pojašnjava modni dizajner Martin Arbanas.

A svakodnevni podsjetnik na dato obećanje svakako je prstenje. Cijene se kreću od 2500 do 40.000 kuna i to za dijamante.

"Manje više mladi su orijentirani na bijelo zlato, to je nekako modernije i paše uz sve iako se dosta počinju vraćati na žuto zlato", otkriva prodavačica vjenčanog prstenja, .

A tek slijedi organizacija svadbe. Sala, glazba, fotograf, hrana... Cijena stolice od 150 do 700 kuna.

Za šator bi mladenci mogli izdvojiti od 30 do 120 tisuća kuna. Cijene benda kreću se od 2 do 50 tisuća kuna. Torte koštaju od 1000 do 3500 tisuća kuna, dok su cijene dekoracije cvijeća od 3 do čak 100 tisuća kuna.

Sve su to cijene koje su posjetitelji doznali na najstarijem sajmu vjenčanja u Hrvatskoj koji slavi 22. rođendan.

"Budući mladenci biraju neobične lokacije, bilo da se radi o vrtu, šumi ili nekakvoj koncertnoj dvorani, ideje su maštovite i raznolike", kaže ,
organizatorica Sajma vjenčanja.

Uz to, sve sve više biraju i digitalne pozivnice koje za 150 ljudi koštaju 1000 kuna.
Sajam je tijekom tri dana posjetilo više od 7 tisuća zaručenih parova koji će u bračnu luku uploviti do kraja ove ili iduće godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo