ugrožen proces dokapitalizacije Petrokemije / Sad je i službeno: INA prekida isporuku plina Petrokemiji

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Ina d.d. će sutra obustaviti opskrbu prirodnim plinom Petrokemiji d.d. zbog problema s naplatom dosad isporučenih količina

17.1.2018.
11:20
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

U Priopćenju za javnost iz Petrokemije d.d. potvrđeno je da INA prekida isporuku plina Petrokemiji, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Ina d.d. će sutra, 18. siječnja 2018. obustaviti opskrbu prirodnim plinom Petrokemiji d.d. zbog problema s naplatom dosad isporučenih količina.
Uprava Društva je uz suglasnost Nadzornog odbora poduzela operativne mjere kojima je osigurala da drugi dobavljač prirodnog plina, Prvo plinarsko društvo, preuzme isporuku svih potrebnih količina prirodnog plina za nesmetani rad tvornice u narednom razdoblju od sedam dana.
Proizvodnja i isporuka mineralnog gnojiva će teći nesmetano u količinama i dinamici kako je dogovoreno s kupcima. Isto tako osigurane su i ostale sirovine za podmirenje proizvodnje. Uprava će tijekom slijedećih sedam dana dati nove informacije oko stanja u Društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat EKN Petrokemije, Sindikat DEMOS-HUS Petrokemije i Udruga hrvatskih branitelja danas je u jutarnjim satima objavilo informaciju da neslužbeno saznaju da od sutra u 6 sati  INA d.d. obustavlja isporuku plina Petrokemiji, piše KuTina info, koji su objavilil priopćenje Sindikata, koje prenosimo u cijelosti: 

"Sindikat EKN Petrokemije, Sindikat DEMOS-HUS Petrokemije i Udruga hrvatskih branitelja neslužbeno saznaju da od sutra 18.01.2018. u 6.00 sati INA d.d. obustavlja isporuku plina Petrokemiji.
Ukoliko je informacija točna radi se o, po nama, nekorektnom i nepotrebnom potezu INA-e koji, za sada, ne ugrožava proizvodnju u Petrokemiji niti će nas zaustaviti u nastojanjima osiguravanja dovoljnih količina mineralnih gnojiva za predstojeću poljoprivrednu sezonu. INA, naime, nije jedini dobavljač plina za Petrokemiju.
Ovo bi moglo ozbiljno ugroziti proces dokapitalizacije Petrokemije koji je u tijeku i kojega smo aktivno podupirali. Vrlo je upitna, međutim, vjerodostojnost prijašnjih izjava iz INA-e d.d. o njihovoj navodnoj zainteresiranosti za sudjelovanje u spomenutoj dokapitalizaciji.
Sindikati i branitelji Petrokemije će, ovisno o razvoju događaja, u narednih dan ili dva odlučiti o eventualnom pokretanju aktivnosti kojima ćemo nastojati zaštititi proizvodnju u Petrokemiji i očuvanje tvrtke od iznimnog značaja za hrvatsko gospodarstvo.
Za sindikate i branitelje Petrokemije
Davor Rakić"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo