Zagađena voda /

Ministar zdravlja odbio probati vodu: 'Da sam sklon priredbama bio bih u Slavonskom brodu'

Prema posljednjim analizama uzoraka vode utvrđene su količine ugljikovodika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti

5.4.2018.
9:08
VOYO logo

Novinar RTL televizije Boris Mišević jutros je, uoči sjednice Vlade, pred Banske dvore odnio vodu iz Slavonskog Broda te ju ponudio ministrima. 

Prvi koji se odvažio i probao vodu, kontaminiranu većom količinom ugljikovodika koja izlazi iz slavina stanovnika Slavonskog Broda već gotovo tjedan dana, bio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Nakon njega isto je učinio ministar branitelja Tomo Medved, a onda je pred Banske dvore stigao i ministar zdravlja koji je vodu odbio kušati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sam sklon priredbama bio bih u Slavonskom brodu. Pustimo sada priredbe. Voda u Slavonskom Brodu, prema kemijskoj analizi je ispravna", kazao je ministar Milan Kujundžić koji je potom otišao na sjednicu Vlade.

90.000 stanovnika Slavonskog Broda i okolice i dalje je osuđeno na cisterne s pitkom vodom i spremnike ili na kupovinu vode s obzirom na to da Hrvatski zavod za javno zdravstvo nije dao nove preporuke o tome je li voda za piće ili nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema posljednjoj analizi uzoraka vode sa šest lokacija na području Slavonskog Broda utvrđene su količine ugljikovodika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo uzeo je uzorke vode sa šest lokacija na području Slavonskog Broda: Vodocrpilište Jelas, bunar B15 Vodosprema Jelas, Vodocrpilište Jelas, bunar B5, Klesarstvo Perić, Ulica sv. Lovre 9, Slavonski Brod, Opća Bolnica „Slavonski Brod“, operacijska sala, slavina u Priprema 2. i Tifon, Zadnja vezna cesta 56, slavina na šanku.

Analize vode su istovremeno provedene u dva službena laboratorija te su oba dobila zadovoljavajuće rezultate.

"U svim su uzorcima utvrđene količine ugljikovodika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti propisanih Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analize su radi mjera sigurnosti istovremeno provedene u dva službena laboratorija te su oba dobila zadovoljavajuće rezultate, navodi se u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", navodi se u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo