Sabor zatvoren, Ameri upozoreni da ne idu na Trg

Zbog presude generalima Sabor je u petak prekršio uobičajenu praksu da o raspravljenim zakonima glasa petkom u popodnevnim satima, pa je glasanje obavljeno ujutro.

15.4.2011.
8:39
VOYO logo

Neki zastupnici, uglavnom iz oporbenih redova, ranije glasanje su protumačili kao bijeg zastupnika vladajuće koalicije od potencijalnog bijesa skupa branitelja koji će se održati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, udaljenom od Markovog trga svega petstotinjak metara, gdje će na velikom videozidu organizirano pratiti čitanje presude.

''Da, sigurno se boje mogućnosti da branitelji, budu li razočarani presudom, mogu pokušati doći i pred Sabor'', komentirala je u neslužbenom razgovoru jedna SDP-ova zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HDZ-u opovrgavaju da Sabor raspuštaju ranije zbog straha od nepredviđenih reakcija branitelja.

''Imamo puno zakona za glasanje, dvadesetak. Osim toga, nije u redu da tu raspravljamo dok se čita presuda generalima, a i zastupnici bi željeli poslušati to u televizijskom prijenosu'', kazao je novinarima u Saboru u usputnom razgovoru na hodniku potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizator skupa na Trgu bana Jelačića je inicijativa Stop progonu hrvatskih branitelja, a započeo je u 10 sati. Na skupu se, prema najavi Zvonimira Trusića, ne bi trebalo prosvjedovati protiv Vlade, a Mladen Bodalec otpjevat će Ružu Hrvatsku, piše Novi list.

specijal-201012070191004-Suđenje generalima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104140816006 arti-201104140063006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo