prihvatili vladinu argumentaciju / Sabor proglasio Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa: Bit će to 21. listopada

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zastupnici su većinom glasova podržali prijedlog saborskih odbora za unutarnju politiku i pomorstvo

18.10.2019.
14:11
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

S ciljem podizanja svijesti o sigurnosti svih sudionika u prometu Hrvatski sabor u petak je proglasio 21. listopada Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa.

Zastupnici su većinom glasova podržali zajednički prijedlog saborskih odbora za unutarnju politiku i pomorstvo koji su prvotno tražili da se spomenuti datum obilježava kao Nacionalni dan bez mobitela u prometu, ali su prihvatili Vladinu argumentaciju da to bude Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada se, naime, suglasila da su mobiteli veliki sigurnosni problem u prometu, ali i napomenula da je njihovo korištenje smo jedno od 4 čimbenika koji utječu na sigurnost. Ostala tri su: brzina, alkohol i nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Sabor je u petak podržao i izvješća o izvršenju državnog proračuna te primjeni fiskalnih pravila za 2018. godinu i prvo polugodište 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podržao je i izvješće o radu za 2018. Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, izvješća nekolicine državnih agencija i ureda, a u drugo je saborsko čitanje upućeno nekoliko zakonskih prijedloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo