devet kandidata / Sabor danas bira Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa: Orešković i Novaković u utrci za šeficu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sabor bi trebao izabrati novo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Prošlom je mandat istekao 11. veljače

16.2.2018.
9:45
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski sabor danas zasjedanje nastavlja raspravom o potvrđivanju Sporazuma o strateškom partnerstvu između Europske unije i njezinih država članica s Kanadom, nakon čega bi trebalo uslijediti glasovanje o dosad raspravljenim točkama, među kojima i o novim članovima Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Sabor bi trebao izabrati novo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Prošlom je mandat istekao 11. veljače. Za pet mjesta u tom tijelu – predsjednika i četiri člana nadležni Odbor za izbor i imenovanja predložio je devet kandidata: za predsjednicu Daliju Orešković i Natašu Novaković, a za članove Davorina Ivanjeka, Tatijanu Vučetić, Tončicu Božić, Aleksandru Jozić Ileković, Antoniju Petričušić, Dragana Zelića i Duju Prkuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladajuća koalicija održala je u četvrtak sastanak na kojem je dogovoreno kako će danas glasovati za predsjednicu i članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a N1 neslužbeno doznaje kako je dogovoreno da će za predsjednicu Povjerenstva biti izabrana Nataša Novaković bez obzira što je Dalija Orešković na Odboru za izbor i imenovanje dobila jednoglasnu potporu.

Navodno nisu svi zastupnici kojima je proslijeđen naputak s posljednjeg sastanka zadovoljni izborom Novaković, pa će biti zanimljivo vidjeti jesu li stranački čelnici uspjeli disciplinirati zastupnike s obzirom na to da je glasanje tajno, a za izbor je potrebno 76 glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalija Orešković tom bi odlukom trebala napustiti Povjerenstvo s obzirom da se nije kandidirala i za članicu, već samo za mjesto predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo