S dvoje male djece zameteni snijegom na -17

U brdskom selu Andrijevcima kod Srba već danima je snijegom zmetena četveročlana obitelj. Najbliži susjedi su od njih udaljeni 6 km, ali ni do njih ne mogu.

9.2.2012.
6:40
VOYO logo

U Andrijevcima, brdskom selu pored Srba, od prošlog je četvrtka zametena četveročlana obitelj Perice Keče i Mileve Desnice s dvoje male djece i zalihama hrane koje mogu potrajati još nekoliko dana. Mobilni telefon im je jedina veza sa svijetom, a prvi su susjedi od njih udaljeni šest kilometar. No, ni do njih ne mogu zbog snježnih nanosa i zametenog puta.

U pet dana vani samo 15 minuta

Temperatura je danju oko -15, a tijekom noći i dva stupnja niža. U proteklih pet dana sedmogodišnji Uroš i petogodišnja Milica izvan su kuće proveli svega 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Put nam nije očišćen, vjerojatno nema dovoljno mehanizacije da stigne i do nas. Djeca su s nama, lagano su prehlađena, imala su i malo temperature, ali snalazimo se, od djetinjstva smo navikli na snijeg i izolaciju iako je ovaj put nevrijeme stvarno žestoko. Strah nas je da se djeca ne razbole, da nam ne zatreba neka intervencija, sve drugo ćemo prevladati...", opisala je Mileva za Slobodnu Dalmaciju.

Nafta se zamrzava

"Svježih namirnica nam lagano nestaje, imat ćemo ih još za tri-četiri dana. Jednako toliko će nam potrajati i hrana za stoku koju smo pripremili, a ostatak nam je na svega 300 metara od kuće, ali traktorom ne možemo do tamo. Životinje puštamo jedino da se napiju, u blizini je tekuća voda, a agregat uključujemo svaku drugu večer, navečer nekoliko sati pogledamo TV i napunimo baterije", kaže Mileva dodajući kako im se zbog niskih temperatura i nafta zamrzava, a agregat je teško unositi u kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo