ŠTO SE DOGAĐA? /

Ružne slike iz Poreča! Morem se širi smećkasta tekućina: 'Valjda neće više, samo jedna runda'

Image
Foto: Screenshot Facebook/YouTube

Snimatelj jednog od videa komentirao je da se radi o algama koje stižu iz Italije

7.8.2024.
6:52
Screenshot Facebook/YouTube
VOYO logo

U utorak su na području Preča snimili more kojim se širila smeđa mrlja. Jasno se vidjela razlika između plave i smeđe boje koja je izgledala kao mulj.

Radio centar Poreč tako je objavio tako video s područja Peškere u Poreču te su naveli da se "stanje pogoršalo", očito aludirajući da se sve pojavilo i nešto ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na YouTube kanalu objavljen je sličan video u kojem se čuje komentar snimatelja: "Evo, ovako stižu alge iz Italije. Do prije pet minuta nije bila ni jedna, ali sad... Poreč, valjda neće više, samo je to jedna runda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radio centar Poreč objavio je ovim povodom i nedavni razgovor s Nataly Milovan, biologinjom iz Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, koja je dala izjavu o cvjetanju mora.

No ispod objave zaredali su komentari, a u nekima od njih sumnjaju da se radi o cvjetanju mora. "Kakvo cvjetanje mora? Ovo je zagađenje, rođen sam u barci", napisao je netko.

"Tu se ne treba kupati. Tko zna što je. Ima mora i na drugim mjestima", napisao je drugi u komentaru. "Cvjetanje kanalizacije?",stajalo je u jednom komentaru, a uslijedio je odgovor drugoga: "Pa to je cvjetanje mora, a ne kanalizacija, što vi pišete ljudi? Razvoj algi - koje se naglo razviju uz par uvjeta, a to je temperatura, slanost, prisutnost fosfora i dušika, a najviše se događa na dijelovima mora gdje su prisutne rijeke pritoke, tog najčešće i ima u Istri i Kvarneru".

O svemu smo pitali i Grad Poreč te ćemo objaviti odgovor kad ga dobijemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo