Šola: zovemo ga doktor / Rukomet i studij medicine paralelno: igrač Dubrave Davor Maričić uspješno spaja dvije ljubavi

Nakon što skine bijelu kutu Davor odlazi u obližnji kafić gdje uči za ispite. Vremena za odlazak doma nema jer uskoro ga čeka trening

30.12.2017.
20:35
VOYO logo

Fakultetska diploma i profesionalni sport? Mnogi će reći to nikako ne ide jedno s drugim. Naravno da su brojni uspješni sportaši to demantirali, možda najpoznatiji među njima je Slaven Bilić. No, vrlo je rijetko tko student medicine i sportaš. Davor Maričić iz naše iduće priče je upravo to. Student pete godine medicine i kapetan momčadi Rukometnog kluba Dubrava.

U jednoj od učionica Davor Maričić započinje svaki dan. I to ne bi bilo ništa čudno da njegov dan ne završava u sportskoj dvorani Dubrava. 24-godišnji student ističe da mu nije teško spojiti studij i rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni nije teško kada radim dvije stvari koje volim podjednako onda se sve stigne doduše i jedno i drugo pati zbog nedostatka vremena", priča nam Davor uoči treninga.

Još se, kaže, ne može odlučiti što će raditi u budućnosti. Zato mu već pet godina dan traje prekratko. Nakon što skine bijelu kutu Davor odlazi u obližnji kafić gdje uči za ispite. Vremena za odlazak doma nema jer uskoro ga čeka trening. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je kirurgija dolazim u 7.45 i onda skroz do 15 traje nastava. Odem u kafić učim do treninga, nakon treninga dođem doma od 7 do 9 svaki dan."

Već razmišlja o specijalizaciji. No, rukomet neće napustiti. U dvorani se, kaže, najbolje opušta. Na parketu zaboravi na teške ispite, stres i nervozu. A tu ga od prije četiri mjeseca čekaju proslavljeni olimpijci VladoŠola i Davor Dominiković koji su preuzeli klub. Kaže - gušt mu je raditi s njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puni su iskustva i želje za radom, od prvog dana su krenuli jako. Mi smo trenutačno prvi ispred Poreča."

Nije Davor jedini, Rukometni klub Dubrava pravi je rasadnik mladih sportaša koji studiraju. Ima tu budućih ekonomista, pravnika, kineziologa. No, Davoru se svi dive. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ga zovemo doktor. Izuzetan čovjek, igrač, prije nije imao neku ulogu u našoj ekipi. Mislim da je to jedan primjer kako trebaju svi funkcionirati", kazao nam je trener Dubrave Vlado Šola.

Dubrava je već premašila ciljeve za ovu sezonu. Vodeći su u prvenstvu, ostvaruju pobjede u Europi. No, najveća pobjeda ipak je imati u ekipi ovakve iznimne mlade ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo