sve ide polako / RTL provjerio kako ide obnova na Banovini - do kraja tjedna trebale bi se graditi 34 kuće: 'Konačno da izađem iz vlage'

No sve stoji u Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji gdje već dvije godine nema organizirane obnove. Nevenka Šušković iz Čučerja iskrena je: 'Nemam volje ni za život'

8.3.2022.
22:40
VOYO logo

Zvuk bagera čekali su više od godinu dana. Obitelj Vratarić odbrojava posljednje dane u kontejneru i s nestrpljenjem čeka svoj novi dom. 

Marija Vratarić iz Lekenika govori nam: "Presretna sam. Jedva čekam da to bude gotovo i želim da što prije svi tako budu sretni." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen Vratarić također dodaje: "Konačno da iz ove vlage izađem jer tu je sve puno vode." 

A to bi trebalo biti prije ljeta. Jer otkad se s radovima krenulo, nije se stalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Šafran, voditelj građevinskih radova govori: "Potkraj svibnja bi kuća trebala biti gotova. Kasnije nam ostanu, dok se deka izlije, terase za izbetonirati." 

Image
POŽAR KOD VRANSKOG JEZERA /

Uhićen još jedan piroman sa zadarskog područja

Image
POŽAR KOD VRANSKOG JEZERA /

Uhićen još jedan piroman sa zadarskog područja

I dok će njihova biti montažna, Ivan se odlučio za zidanu kuću pa bi i radovi trebali potrajati nešto dulje. No, koliko je već čekao, kaže može još malo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Marinović iz Strašnika kaže: "Spavao sam šest-sedam dana u svojoj garaži bez vatre, bez vrata... na klupi... Ali nisam htio napustiti svoj kraj i svoje imanje, a najviše zbog svog Zeusa. Nisam ga htio ostaviti Sad smo dočekali gradnju i zadovoljni smo i sretni."

A do kraja tjedna na Banovini bi se trebale graditi ukupno 34 kuće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Vranić, koordinator Ureda za stambeno zbrinjavanje Grada Petrinje, govori: "Ne može se reći da se ništa nije počelo raditi. Mi obilazimo ta gradilišta  i gledamo radi ili se ne radi." 

Tu se sve raspalo. To ne možeš vjerovati kako je to plesalo. To se sve razišlo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nema organizirane obnove na području Zagreba i Krapinsko-zagorske županije. I to već dvije godine od potresa. 

Nevenka Šušković iz Čučerja govori nam: "Oni vele počelo je. Pa di je to počelo? Ja ne vidim nigdje da je ovdje u Čučerju išta počelo. Često više puta plačem i po noći i onako si razmišljaš kako si na teretu nekom. Nemam volje ni za život."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I zato od novog ministra imaju puno očekivanja: 

Nevenka nastavlja: "Nek' krene s poslom. I neka bar obiđe ljude. I nek ne lažu, neka budu iskreni i pošteni. Neka se stave u takav položaj kako bi bilo njima da nemaju." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnu poruku imaju i stanovnici Banovine koji su gradnju dočekali za vrijeme sad već bivšeg ministra Horvata. Imaju poruku za njegova nasljednika. 

Dražen Vratarić iz Lekenika govori: "Očekujem da i on krene njegovim stopama. Mislim ne u onim stopama, nego kako je krenula obnova. Na to sam mislio da me neće ljudi krivo shvatiti."  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija Vratarić dodaje: "Da bude pravi ministar i da svi dobiju svoju kuću što prije."

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo