nazadovoljni izabrali treću opciju / RTL-ovi politički analitičari komentirali izlazne ankete: 'Most je pobjednik izbora'

RTL-ovi politički analitičari Krešimir Macan i Božo Skoko složili su se kako je Most pobjednik ovih parlamentarnih izbora

8.11.2015.
19:28
VOYO logo

Nakon što su izlazne ankete nagovijestile uzbudljivu večer pred nama, RTL-ovi politički analitičari komentirali su prve brojke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krešimir Macan je priznao kako su ga rezultati izlaznih anketa iznenadili te je dodao kako je Most pobjednih ovih izbora.

Božo Skoko se složio, ali je i naglasio kako ankete obično 'malo oduzmu' HDZ-u nekoliko mandata jer se temelje većinom na urbanim sredinama, a Domoljubna koalicija je preferiranija u ruralnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most i Živi zid prema ovim rezultatima osvajaju 21 mandat. To je dosta puno i govori o nezadovoljnim glasačima koji ne žele više glasovati ni za HDZ ni za SDP", komentirao je Macan.

"Na početku kampanje, birači koji su neopredijeljeni su bili raspršeni. Kako su ankete dale određenu prednost Mostu, birači su se opredijelili", dodao je Skoko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Macan je istaknuo kako se radi o 'pametnom glasovanju' jer nisu birali male stranke koje ne prelaze prag, nego su 'uložili' u treću, novu opciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo