Iz slovenskog kupea /

RTL-ov reporter putovao vlakom sa slovenskim rukometašima: 'Ako budemo išli kao ovaj vlak neće biti dobro'

Na svoj EURO put Slovenci su krenuli ni manje ni više nego vlakom. Od Zidanog mosta do Zagreba putovali smo s reprezentacijom koja je Hrvatskoj uzela broncu u Francuskoj lani

12.1.2018.
18:50
VOYO logo

Slovenski put po euro medalju na jedan drukčiji način. Prema Zagrebu vlakom i uz sjajnu atmosferu. Planira li onda tako i Slovenija kao brzi vlak projuriti do samog vrha Europe?

"Ako budemo išli kao ovaj vlak, baš i neće biti nešto... Šalim se. nteresantno je, momcima je interesantno, raspoloženi su, puni smo optimizma, kao što vidite puno je šale, puno je svega i dobro je da tako dolazimo u Zagreb", kazao nam je izbornik Veselin Vujović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A evo što motivirane Slovence čeka u Zaagrebu. Skupina C spojila ih je s braniteljima naslova Nijemcima, neugodnom Crnom Gorom te Makedonijom s kojom i otvaraju prvenstvo. Istim ovakvim vlakom sutra dolaze i navijači. Njih pet tisuća trebalo bi napraviti gotovo pa domaću atmosferu u zagrebačkoj Areni koju dobro poznaju Darko Cingesar i Veselin Vujović.

"Sigurno nam to puno znači, pogotovo ako će biti pet hiljada ali nije bitno samo tih pet hiljada nego cijela Slovenija. Mislim da cijela Slovenija stoji iza nas", rekao nam je igrač Cingesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidite ja baš, nisam neki spretan optimist, jer moja reprezentacija puno bolje igra u gostima nego doma pred svojim navijačima pa ajde da ih uvjetim da smo ipak u gostima", ističe Vujović.

Baš kao što je to bilo i protiv Hrvatske u Areni. Sjećate li se utakmice u kojoj kao da se igralo za zlato?

Sada s dvije domaće pobjede nad Srbijom ulaze u Euro na kojem se ne vide kao favoriti.

"Ne bih nas stavio u taj krug reprezentacija. Imali smo dosta problema s ozlijedama. Mislim da u krug favorita spadaju poznata imena, Francuska, Danska, Hrvatska. Mi ćemo svoju priliku tražiti iz drugog plana", kaže igrač Gašper Marguč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitino je ovo prilika da pokažemo naš karakter, našu prepoznatljivu igru. Nadam se da će nam to i uspjeti. Dečki su kvalitetni, a to su i pokazali kroz cijelu sezonu u klubovima. Naravno, tu je i podrška publike, a onda je sve moguće", priča nam kapetan Vid Kavtičnik.

Može li Slovenija još jednom postati hit nakon bronce sa Svjetskog prvenstva? S puno ozljeda, ali s Vujovićem na klupi i vojskom navijača, slovenski rukometaši spremni su za velike stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo