ZLATNA OLIMPIJKA / RTL na dočeku zlatne olimpijke Matee Jelić: 'Na Kninskoj tvrđavi je transparent na kojem je naslovljeno da je Matea ponos Hrvatske i Knina'

Ovo je zaista jedno veliko postignuće za sam grad Knin

30.7.2021.
18:41
VOYO logo

U Kninu se priprema veliko slavlje za zlatnu Mateu. 

Je li olimpijska pobjednica već stigla?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatna Matea Jelić još uvijek nije stigla ovdje u Knin ali sve je spremno za spektakularan doček. Njezin dolazak očekuje se kroz nekih dvadesetak minuta. Moramo reći da je ovdje u Kniniu zaista vruće, nekih je 34 stupnja, a građani koji su u ovim trenucima pristigli, nalaze se, dakako, u hladu, a što sve očekuje Mateu koja za sada ne zbna što će biti ovdje, reći će zamjenica gradonačelnika Kristina Perić.

Što ste sve pripremili za zlatnu Mateu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moram na početku istaknuti da smo zaista jako ponosni i bilo kakav doček kakav mi pripremamo neće biti dovoljan za ovakav rezultat. Pripremili smo glazbeni program. U organizaciji naših klubova organizirat će se bakljada. Ukoliko uspijemo, ako završimo dok padne mrak, pustit ćemo i vatromet tako da se nadam da smo sve nekako u detalje pripremili da Matea bude zadovoljna.

Vidjeli smo i transparent na Kninskoj tvrđavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je, na Kninskoj tvrđavi je transparent na kojem je naslovljeno da je Matea ponos Hrvatske i ponos Knina što zaista je. Na tvrđavi se kod transparenta također biti bakljada koju će izvesti udruga „Sinovi Oluje“.

Image
osvajači medalja /

Bili smo na dočeku u Splitu: Mateu i Tonija dočekali susjedi, prijatelji i obitelj. Evo kako je to izgledalo

Image
osvajači medalja /

Bili smo na dočeku u Splitu: Mateu i Tonija dočekali susjedi, prijatelji i obitelj. Evo kako je to izgledalo

Što ovo znači za grad Knin i koliko ćete sada, još više da kažem, ulagati u sportsku infrastrukturu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je zaista jedno veliko postignuće za sam grad Knin. Grad Knin zaista ima puno talentiranih sportaša. Matea je dakako top 1 - Matea je prva - zlatna olimpijska medalja, nadamo se ne i posljednja. Što se tiče sportske infrastrukture, grad Knin je u protekle četiri godine jako puno napravio - od ulaganja u sportske objekte, od financiranja sportskih klubova, od financiranja odlazaka na natjecanje, od nagrada i sportskih stipendija tako da ćemo nastaviti ubuduće još više ulagati upravo iz tih razloga da imamo još ovakvih medalja.

A kako smo i najavili, vraćamo se u Knin na slavlje zlatnog odličja Matee Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je atmosfera?

Sjajna je atmosfera ovdje u Kninu. Njezini sugrađani su itekako euforični, ali moramo reći da je ovo još uvijek svojevrsno zagrijavanje jer zlatna olimpijka Matea jelić još uvijek nije stigla ovdje na stadion u Kninu. Možete vidjeti kako ljudi pristižu u sve većem broju. Ima ovdje i kvadratića na majicama, ali isto tako i legendarne fotografije iz Tokyja - tog trenutka kada je postala zlatna olimpijka. Za glazbu je zadužen bend Zaprešić Boys, ali ništa još nije počelo jer se očekuje Matea koja bi trebala stići svakog trenutka i doći ovdje na binu gdje će biti prigodni govori kako gradonačelnika Čačića, a isto tako i župana Jelića i nakon toga trebala bi se Matea napokon obratiti svojm sugrađanaima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se, kada Matea stigne i špalir bakljadu. Da, na Kninskoj tvrđavi stoji transparent "Matea Jelić - ponos Knina i Hrvatske". I sami možete vidjeti kako svi jedva iščekuju taj trenutak, dolazak Matee.

Što se tiče samih mjera, ovdje na stadionu može biti do 1 000 ljudi. To dopuštenje je dao lokalni i županijski Stožer. Ne možemo sa sigurnošću još reći koliko je ljudi, ali možemo reći da ih je nekoliko stotina i ima ih iza ograde. I dalje ćemo pratiti kada će zlatna olimpijka Matea Jelić doći ovdje u svoj grad na doček koji je itekako dugo sanjala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo