POTENCIJALNA IMENA / RTL Danas istražuje: tko će biti novi izvanredni povjerenik za Agrokor?

Vlada za Agrokor i dalje traži novog Supermana koji će nasljediti Antu Ramljaka i složeni proces restrukturiranja i nagodbe s vjerovnicima uspješno privesti kraju

25.2.2018.
18:24
VOYO logo

Vruća povjerenikova stolica čeka Plenkovićevu odluku - tko će u nju zasjesti - trenutno se vrte mnoga imena. Čovjek koji je dugo vremena uspješno vodio Konzum kaže kako novi povjerenik mora biti vrhunski igrač.

"To mora biti iskusan krizni menadžer. On mora imati svoj integritet odnosno da nije podložan pritiscima ali da dobro razumije pritiske. Da je djelovao u političkoj sferi ali ne mora biti političar. Mora biti timski igrač i sprema na neku osobnu žrtvu. Mora biti hrabar pošten", tvrdi Dragan Munjiza, bivši predsjednik Uprave Konzuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od jačih kandidata je Jurica Novak šef McKinseya za jugoistočnu Europu kojeg navodno žele vjerovnici. U kombinaciji je i Ivica Mudrinić bivši šef HT koji je HDZ-u politički prihvatljiva opcija. Tu su i Zvonko Mršić te Vladimir Bošnjak koji su već uključeni u rad izvanredne uprave.

Premijer je rekao da mu nitko neće nametati ritam u životu ni u politici no u rješavanju ove priče ritam mu ipak nameću same okolnosti koje zahtjevaju da se povjerenik zbog kompliciranog procesa nagodbe izabere što prije. Sutra će o toj temi u Vladi imati sasatanak s dobavljačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spekulira se kako će novi Vladin povjerenika imati i dva zamjenika što je također novost u modelu. Mnogi smatraju da bi jak kandidat bio i Ljubo Jurčić koji je Podravku nakon afere Spice doveo u red. "Onda neki ljudi koji su neovisni a financijaši su ili revizori kao što su Sučević, Grubišić, Milan Račić, Jurica Novak i Željko Perić koji je nažalost odbio", nabraja Munjiz.

Premijer maksimalno zatvoren do same odluke. Mali dobavljači koji su u postupku nemireni žele zadržavanje Ramljakovog smjera. "Bilo bi dobro da bude netko tko će nastaviti to raditi na taj način to kako je on započeo", kazao je Mato Brlošić, bivši član Vjerovničkog vijeća Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O novom povjereniku se oglasio i Ivica Todorić. Smatra da je njegov izbor veliki spin te da će će povjerenik biti netko koga će postaviti Knighthead fond i Martina Dalić koje Todorić naziva zločinačkom organizacijom.

Sutra se sastaje i vrh HDZ-a uoči nove runde političkog obračuna oko Agrokora. Oporba još nema plan hoće li u Saboru pokrenuti opoziv potpredsjednice Vlade Martine Dalić, ali odluku će donjeti prije srijede kada se zastupnici nako drugih zimskih praznika vraćaju na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo