nije im svejedno / Roditelji u Vukomercu podijeljeni: 'Pustit ćemo djecu u školu, ali nerado jer su oni još uvijek tu'

Iako bi policija od sutra djecu trebala čuvati u civilu, danas kombi i dva auta patroliraju oko škole i kuće ispred koje su letjeli rafali

16.9.2018.
18:56
VOYO logo

U Vukomercu dva dana s puno policije i bez incidenata. Iako bi se na prvu moglo reći da se situacija smirila, u razgovoru sa stanovnicima doznajemo da je situacija daleko od normalne. Sutra bi više od 600 djece trebalo ponovno krenuti na nastavu, na kojoj nisu bili od četvrtka, no neki roditelji zbog straha, kažu, ne znaju hoće li ih poslati u školu.

Iako je na ulici u Vukomercu sve mirno, kao da se nešto osjeća u zraku. Roditelji su podijeljeni oko sutrašnjeg polaska u školu. Sandra Delić Bošnjaković, majka učenika OŠ Vukomerec, kazala je za RTL da će pustiti djecu sutra u školu, no da se još uvijek ne osjeća sigurno. "Zato što su još uvijek preko ulaza oni. Preko puta malog ulaza u školu", priča Delić Bošnjaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi od njih od straha više ni ne žele pred kamere. Kažu, još prije dva dana s djecom su došli na piknik s gradonačelikom na kojem su se trebali uvjeriti da je sve sigurno, a dočekali su ih drugačiji prizori. Iako bi policija od sutra djecu trebala čuvati u civilu, danas kombi i dva auta patroliraju oko škole i kuće ispred koje su letjeli rafali. 

Zdravko je ipak s unukom došao na nogomet. Kaže, nije mu svejedno, ali ne želi se zatvoriti u kuću. "Za vrijeme Domovinskog rata se nije čak ovako pucalo iz vojarne po naselju kao što su oni pucali", tvrdi Zdravko. Kaže kako je pričao sa susjedima te da većina njih neće pustiti djecu u školu. "Ne osjećaju se sigurno, jer ovo naselje više nije sigurno. Pa ne bi ni vi pustili", tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A oni koji puste trebali bi biti bez brige jer je roditeljima dano obećanje - dok god djeca budu u krugu ove zgrade, do daljnjega će na njih paziti policija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo