bez 'baka servisa' /

Roditelji na teškim mukama: 'Malena nije upala u vrtić! Dogodine možda bude ako se razvedemo. To nosi dodatne bodove'

Image
Foto: Ilustracija/Shutterstock

Očajni otac objašnjava kako su se prijavili za jedan dječji vrtić. Kaže išli su pošteno i nisu se željeli prijaviti na pet mjesta

11.8.2021.
13:28
Ilustracija/Shutterstock
VOYO logo

I ove godine u Splitu je aktualan problem oko neupisane djece u vrtiće. Ukupno 263 mališana nije dobilo mjesto, što zadaje muke njihovim roditeljima. Oni bez "baka servisa" hvataju se za glavu jer rujan je blizu, a oni još uvijek ne znaju gdje će s djecom dok oni rade.

"Molim vas da meni kao ogorčenom roditelju i ostalima kojima djeca nisu upisana u vrtić pomognete i dođete do odgovora što da radimo pošto nam dijete nije upisano u jaslice. Malenu nam nema tko čuvati, a mi moramo raditi. Ostaje nam odreći se posla i polovine primanja ili rastava braka jer su nam to dodatni bodovi za sljedeći upis", govori za Slobodnu Dalmaciju otac koji svoju djevojčicu nije uspio upisati u vrtić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjava kako su se prijavili za jednu ustanovu, odnosno dječji vrtić, kaže išli su pošteno i nisu željeli prijaviti se na pet mjesta.

"Kada su izašli privremeni rezultati i kad smo dobili negativno rješenje odmah smo se žalili. Kada smo sina upisivali, a koliko znam takva je praksa bila do prije nekoliko godina praksa, dijete bi se upisalo u prvi slobodni gradski vrtić, ako nema mjesta u željenom. Pogledali smo rezultate upisa u ostalim gradskim vrtićima i vidjeli da su upisana djeca koja imaju manje bodova od mog djeteta. Kako smo mi mogli znati kakva će situacija biti u drugim vrtićima, kao i svaki roditelj smo išli tako da se prijavimo samo u onaj koji nam je najbliži kući. Sada od prakse takvog upisa ništa, a mi po cijele dane okrećemo brojeve. Zvali smo sve privatne vrtiće i slobodnog mjesta ni za lijeka. Zvali smo i tete čuvalice, ali ni tamo nismo imali sreće. Što da radimo", pita se ogorčeni otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo