Ravnateljica škole vrijeđa djecu rastavljenih roditelja

Nakon što se majka 15-godišnjeg Slavonca požalila da su mu vršnjaci polomili šake, a da ga u školi nitko ne štiti, na teren je izašla i prosvjetna inspekcija.

11.10.2012.
13:56
VOYO logo

Izjava ravnateljice Graditeljsko-geodetske škole u OsijekuMire Marić, koju je izrekla govoreći o napadu na jednog učenika u prvom razredu njezine škole, šokirala je javnost i uznemirila roditelje.

Naime, majka učenika požalila se da ga druga djeca tuku u školi, da su mu polomili šake, a da ga nitko ne želi zaštititi te da u školi tvrde da se nije uklopio u sredinu. Nakon toga je ravnateljica slučaj za Glas Slavonije prokomentirala riječima: "On ne može ostvariti komunikaciju s drugim učenicima. Ne može sklopiti nekakav savez ili dogovor. Oni koji su sudjelovali u ovim događajima u obiteljima imaju defekt – imaju ili očuha ili maćehu, ili žive s jednim roditeljem i sigurno im je teško, pa su takvi zbog situacije u kući. Napadnuti učenik traži razlog da pod nastavom ne radi ništa, samo sjedi i izaziva druge. Prvi je napad bio nesretan slučaj. U drugom slučaju se učenik našao napadaču pod rukom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na takvu izjavu reagirali su brojni roditelji ističući da ravnateljica govori neprimjereno te etiketira djecu rastavljenih roditelja. S njima se složila i prosvjetna inspektorica Jasna Galić-Minarik, koja ističe da prosvjetni radnik ne smije reagirati na takav način. Psihologinja Silvija Mihaljević sličnog je mišljenja.

Inspekcija počela nadzor u školi

"Mnogo je učenika čiji su roditelji razvedeni. Nekima je potrebna godina ili dvije prilagodbe, svaki je slučaj poseban za sebe. Naravno, to ne znači da dijete ima defekt u obitelji i da mu se daje takva 'dijagnoza'. To je vrlo nespretan izraz koji nipošto ne treba koristiti, jer je riječ o životnim okolnostima. Netko može živjeti u cjelovitoj obitelji, a da nije sređena. No, ni to ne znači defekt ili poremećaj!", kazala je Mihaljević dodajući da izjava ravnateljice vrijeđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo svemu da je nakon žalbe majke da se njenog 15-godišnjeg sina u školi zlostavlja te da ga nitko ne štiti na teren uzašla i prosvjetna inspekcija. Svoje izvješće nakon završenog nadzora dostavit će Ministarstvu obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo