ROČNICA I NADREĐENI UHVAĆENI U NEDOLIČNOM PONAŠANJU: / MORH se oglasio bizarnim priopćenjem

Image
Foto: ilustracija, Duško Marušić / PIXSELL

Vojna policija pokrenula je istragu, ali iz Ministarstva obrane nisu htjeli otkriti rezultate

16.11.2018.
12:56
ilustracija, Duško Marušić / PIXSELL
VOYO logo

Dvoje ročnika Hrvatske vojske zauvijek će pamtiti povratak s vojnog hodočašća u Mariji Bistrici u listopadu ove godine. Kako je doznao Dnevnik.hr, ročnici su se u autobusu malo opustili uz koju kapljicu alkohola, a navodno je pritom u nedoličnom ponašanju zatečena ročnica sa svojim nadređenim.

Vojna policija pokrenula je istragu, ali iz Ministarstva obrane nisu htjeli otkriti rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo vas izvijestiti da je neposredno nakon navedenog događaja provedena istraga te je utvrđeno da su počinjeni stegovni prijestupi", stoji u odgovoru MORH-a.

"Na temelju utvrđenih činjenica, tijekom ispitnog postupka donesene su odgovarajuće mjere u skladu sa Zakonom o službi u OSRH-u te je pokrenut stegovni postupak pred Vojnostegovnim sudom, koji je u tijeku. Podsjećamo, kao što smo i u prethodnom odgovoru naveli, sankcionira se svaki stegovni prekršaj, u skladu sa zakonskim propisima, a Hrvatska vojska kao uređeni sustav uvijek preuzima punu odgovornost'', poručili su iz MORH-a, prenosi Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jaka vojska mnogima je trn u oku'

Zanimljivo, novinari spomenutog portala i jučer su slali upit u MORH, no iz ministarstva su tada poručili kako je "jaka Hrvatska vojska mnogima trn u oku".

"Kao takva izložena je stalnim pokušajima dijela medija da senzacionalističkim prikazivanjem određenih događaja umanje njezinu važnost, demotiviraju njezine pripadnike i prikažu ih u negativnom kontekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemamo razloga ništa skrivati, ali nećemo dopustiti bilo kome da od 'muhe pravi medvjeda'", poručili su jučer iz MORH-a.

Što se promijenilo samo u jednom danu još uvijek nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo