zaslužna za brojne projekte /

Rijetka pojava u uglavnom muškom svijetu, dva važna projekta brodogradnje vodi žena: 'Dinamika mi je super, pripadam u proizvodnju'

Radi se na izgradnji najvećeg polarnog kruzera na svijetu i Pelješkog mosta. Zajedničko projektima je da ih nadzire žena.

23.11.2020.
6:54
VOYO logo

U splitskom škveru nastavljena je izgradnja ophodnih brodova za Hrvatsku ratnu mornaricu.

Radi se na izgradnji najvećeg polarnog kruzera na svijetu, a režu se i limovi za most za Ston i vijadukt Prapratno koji su dio projekta Pelješkog mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedničko svim projektima je da ih nadzire - žena

Zavarivanje čelika za nove brodove hrvatske vojske odvija se pod budnim okom inženjerke Ivane Zore koja pazi na svaki detalj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kako stvari napreduju jako smo zadovoljni. Prilagodili smo se u potpunosti, taj dio škvera tom proizvodnom programu tako da vjerujemo da ćemo i tu isto polučiti jako dobre rezultate i da nećemo samo raditi, na kraju krajeva, za Hrvatsku ratnu mornaricu nego da ćemo postati brend i po tom pitanju'', rekla je direktorica  tehničke službe Brodosplita Ivana Zore.

Image
nacionalni program /

Otvoren natječaj 'Za žene u znanosti' - znanstvenice mogu računati na stipendije od 5000 eura

Image
nacionalni program /

Otvoren natječaj 'Za žene u znanosti' - znanstvenice mogu računati na stipendije od 5000 eura

Proizvodnja brodova njezin je poziv.

''Interesantan je, dinamičan je, ishod je veličanstven, kao što možete vidjeti iza nas. Super stvar je u jednom trenutku vidite hrpu crne metalurgije, limova kako ulazi u škver, u brodogradilište, za godinu i pol dana izlazi luksuzan brod'', kazala je Zore.

Zaslužna je i za izgradnju brana za spas Venecije od poplava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam imao sreću da surađujem s njom na vratima Venecije. I mislim da su tu počeci njezini i da je veoma kvalitetno odradila taj projekt bez ikakvih zamjerki'', rekao je Ante Radić, poslovođa u Brodosplitu.

Trenutačno brine za dovršetak radova na dijelovima mosta za Ston, koji je dio projekta Pelješkog mosta, a na što su u splitskom škveru itekako ponosni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi smo se dokazali, evo, da u osim u našem core biznisu brodogradnji smo iskusni i jaki i u tom izvanbrodograđevnom segmentu pa, evo, nakon brana i mosta Čiovo dokazali smo, evo, da možemo graditi mostove i čelične konstrukcije'', rekao je glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić.

Jedna je od rijetkih žena u proizvodnji, no jednako dobro se nosi sa zahtjevima posla kao i muški kolege.

''Možda je u početku malo bilo neobično, znate, zbog nekih možda stereotipnih razmišljanja, ali s vremenom se saživite i prihvatite je kao sebi ravnopravnog u svim segmentima proizvodnje'', rekao je zavarivač u Brodosplitu Pjero Perak.

Iako joj posao sada balansira između uredskog i proizvodnog, ovaj drugi oduvijek joj je bio draži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Definitivno dinamika mi je super u proizvodnji. Onako dan proleti u sekundi i nekako ostao mi je u glavi taj mindset da pripadam u proizvodnju'', zaključila je Zore.

U njoj je provela više od desetljeća i uvijek joj se rado vraća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo