RIJEŠEN NAJVEĆI PROBLEM PELJEŠKOG MOSTA: / U Dubrovnik stiže 150 Kineza, a evo što moraju napraviti da bi se uopće približili gradilištu

Image
Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

Kineski izvođač šalje 150 kineskih radnika koji će raditi na Pelješkom mostu, ali kada stignu idu u hotel u izolaciju na dva tjedna

22.7.2020.
16:11
Antonio Bronic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon zastoja zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, kineski izvođač radova na Pelješkom mostu, China Bridge and Road Corporation (CRBC), na svoje gradilište u Hrvatsku iz Kine avionom dovodi radnike neophodne za montažu čelične rasponske konstrukcije mosta, doznaje Večernji list.

Naime, postigli su dogovor s jednom aviokompanijom čarter-let iz Kine kojim planiraju dovesti oko 150 osba, a od toga 100 varioca. Svi oni bi trebali sletjeti u Hrvatsku krajem srpnja, poručuju iz CRBC-a. Inače, taj let je bio planiran za 27. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kineskoj tvrtki koja je izvođač radova kažu da će s obzirom na tip zrakoplova s kojim će njihovi radnici doći kao i s obzirom na lokaciju gradilišta, zrakoplov iz Kine sletjeti u Zračnu luku Dubrovnik. Kineski radnici kada doputuju neće moći odmah ići na gradilište, nego će prvo morati proći samoizolaciju. Svih 150 osoba nakon što dođu biti smješteno u hotelu koji su rezervirali za 14-dnevnu samoizolaciju.

Image
PELJEŠKI MOST NEĆE BITI GOTOV NA VRIJEME? /

Čeka se dolazak 500 zavarivača iz Kine. Otkrili zašto ne žele domaću radnu snagu

Image
PELJEŠKI MOST NEĆE BITI GOTOV NA VRIJEME? /

Čeka se dolazak 500 zavarivača iz Kine. Otkrili zašto ne žele domaću radnu snagu

Inženjeri provjeravaju kvalitetu

Tri hrvatska inženjera, koja trebaju u kineskim pogonima provjeriti kvalitetu proizvodnje nosive čelične konstrukcije za Pelješki most u međuvremenu su otputovali u Kinu, a u CRBC-u su potvrdili za Večernji list da su putničkim letom iz Bruxellesa stigli u Kinu 15. srpnja. Inženjeri moraju proći 14-dnevnu samoizolaciju, a u Kini će biti do 10. listopada. Tada će ih zamijeniti njihovi kolege, što će biti zadnja skupina inženjera koja će u kineskim pogonima kontrolirati kvalitetu proizvodnje rasponske konstrukcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog koronavirusa neko je vrijeme bila obustavljen proizvodnja u kineskim pogonima, noza put prema Hrvatskoj već je spremno 28 novih segmenata koji će, kako su rekli u CRBC-u za Večernji list, nakon provjere kvalitete biti ukrcani u brod za Hrvatsku krajem kolovoza. Nakon toga krenuo bi i treći od ukupno pet brodova koji trebaju dovesti segmente rasponske konstrukcije iz Kine, a ako sve bude teklo po planu, zadnji bi brod trebao na gradilište stići početkom iduće godine.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo