SVE JE SPREMNO / Riječki vikend u znaku 20. izdanja 'Homo si teć' festivala

Image
Foto: Thinkstock

Oko 15 tisuća sudionika očekuje se na ovogodišnjem 20. izdanju Festivala sporta i rekreacije “Homo si teć” koji će se u središtu Rijeke, pod motom »Svi su pobjednici«, održati u subotu 16. travnja i nedjelju 17. travnja.

15.4.2016.
13:41
Thinkstock
VOYO logo

Subota je, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać, rezervirana za promociju različitih sportskih i rekreativnih klubova i udruga čiji će članovi demonstrirati svoje vještine na Gatu Karoline Riječke, dok će se najmasovnija ulična utrka u Hrvatskoj “Homo si teć”, trčati u nedjelju, skupa s još 5 utrka.

“Siguran sam da će “Homo si teć” i ove godine opravdati svoj alternativni naziv – praznik trčanja. Stoga pozivam sve koji to žele i mogu da nam se pridruže te da provedu dan na otvorenom, uz druženje, zabavu, ali i rekreaciju.” – izjavio je ovom prigodom riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.
Velik broj trkača očekuje se i u natjecateljskom dijelu festivala koji se sastoji od utrke štafeta 3×7, 15. Riječkog polumaratona i po prvi puta – maratona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rijeka i njezin festival “Homo si teć”, uz vrlo posjećen polumaraton koji se već profilirao na međunarodnoj trkačkoj karti, ove godine dobivaju i najvažniju od svih utrka, onu maratonsku koja je ujedno i ekipno prvenstvo Hrvatske, naglasio je predsjednik Atletskog kluba Ri maraton Radovan Šoljaga, objasnivši kako će maraton startati na Korzu i kretati se preko zaobilaznice do čvora Vežica, zatim u središte Rijeke sve do Opatije i nazad.

„Zadovoljni smo što se Opatija uključila u organizaciju premijernog 1. riječkog maratona, istaknuo je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić te naglasio kako je to rezultat izvrsne i kvalitetne suradnje koju Opatija njeguje s Rijekom što ova dva grada čini atraktivnijima u očima posjetitelja i potencijalnih turista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Riječan.in

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo