(Menart) / RICARDO LUQUE - Emocion

Image

Bivši pjevač Cubisma "Emocionom" bi mogao osvojiti i publiku nesklonu glazbi Latinske Amerike.

13.12.2008.
20:00
VOYO logo

Cubismo su voljeli oni kojima i inače leži kubanska glazba, no "Emocion", drugi album njihovog bivšeg pjevača ima sve adute za proboj do mnogo šireg auditorija.  

Okupivši međunarodni all-star tim, predvođen venecuelanskim majstorima aranžiranja Gregoryja Antonettija i Omara Plasencie, Ricardo se orijentirao na laganije ritmove, bliske tangu i boleru, te snimio zbirku pjesama koja sadrži taman dovoljno inspiriranih čitanja evergreena, klasičnog latino zvuka i jazza za ugodnu šetnju žanrovima.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među brojnim gostovanjima, prvenstveno vrijedi izdvojiti Jackeline Castellanos čiji je anđeoski vokal osigurao skladbama "Lucia" i "Ella y yo" titulu neprijepornih vrhunaca "Emociona", dok su se za već spomenuti jazzerski štih pobrinula stara zagrebačka škola Mario Marvin i Neven Frangeš.

S druge strane, nastupi Edina Karamazova i Monike Leskovar u "A mi manera" su čisto dekoratvine naravi i bez njih se u svakom slučaju moglo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad podvučemo crtu, shvatit ćemo da se najveća vrijednost ovog albuma krije u činjenici da  zvuči svjetski, što je na ovim prostorima zaista rijedak kompliment.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo