Repinc je novi zapovjednik Kopnene vojske

Predsjednik Ivo Josipović imenovao je generala-bojnika Dragutina Repinca zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske.

11.7.2011.
23:12
VOYO logo

Iz Ureda predsjednika ističu da je predsjednik Ivo Josipović odluku o imenovanju Dragutna Repinca za zapovjednika Hrvatske kopnene vojske donio na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog načelnika Glavnog stožera OSRH generala-pukovnika Drage Lovrića i uz suglasnost ministra obrane Davora Božinovića.

Repinc je na tom mjestu zamijenio generala Mladena Kruljca, koji je razriješen s te dužnosti, također odlukom predsjednika. Kruljac se trenutačno nalazi u istražnom zatvoru u Osijeku gdje je u subotu odgovarao na upite uskočkih istražitelja o optužbama za malverzacije MORH-ovim zemljištem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

General-bojnik Dragutin Repinc završio je Vojnu akademiju kopnene vojske, Zapovjednu stožernu školu u Hrvatskoj vojsci te Zapovjednu stožernu školu kopnene vojske u SAD-u. Završio je i više različitih tečajeva u RH i inozemstvu. Obnašao je različite dužnosti u Oružanim snagama Republike Hrvatske, a najznačajnije među njima su: savjetnik za operativno i ratno planiranje u Operativnoj zoni Zagreb, zapovjednik Časničke škole, načelnik stožera Hrvatske kopnene vojske i načelnik Uprave za planiranje u Glavnom stožeru Oružanih snaga, ističe se u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Bio je voditelj kolegija Operativno umijeće i neratne operacije u Ratnoj školi OSRH 'Ban Josip Jelačić' i vanjski suradnik i urednik područja Vojništvo za Hrvatsku opću enciklopediju. Odlikovan je s više odlikovanja, među kojima je i Red kneza Branimira i Red bana Jelačića. Od 2005. do 2007. bio je zapovjednik UN-ove misije u Indiji i Pakistanu te je bio najviše pozicionirani hrvatski časnik u UN misijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Više o temi: Mladen Kruljac

Vezani članak:

arti-201107110275006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo