veliko priznanje / Renesansni festival ponovo TOP događanje u Hrvatskoj

Image
Foto: PR fotografije

Koprivnički Renesansni festival ponovno je uvršten u TOP događanja u Hrvatskoj, što je nesumnjivo veliko priznanje manifestaciji u organizaciji Turističke zajednice grada Koprivnice. Kao i prošle godine uz priznanje, Hrvatska turistička zajednica dodijelila je Renesansnom festivalu i 200 000 kn što će omogućiti zadržavanje visoke kvalitete sadržaja koje nudi ova manifestacija.

25.8.2016.
8:51
PR fotografije
VOYO logo

"Ponovno uvrštavanje Renesansnog festivala u top događanja u Hrvatskoj potvrda je da doista imamo pravi turistički proizvod prepoznat na nacionalnoj razini. Iako nemamo dvorce, more i neke druge komparativne prednosti važne turistima, uspjeli smo stvoriti manifestaciju koja iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja i to ne samo iz Hrvatske nego i susjednih zemalja. Uspjeti po drugi puta ući među najbolje manifestacije u državi nije samo priznanje za našu Turističku zajednicu i njenog čelnog čovjeka Renata Labazana koji je autor cijelog projekta, nego i grad Koprivnicu. Jer Renesansni festival je manifestacija  koja ima i veliko gospodarstvo značenje za grad i cilj nam je da stvorimo uvjete da se dio sadržaja odvija tijekom cijele godine", istakao je na konferenciji za medije predsjednik Vijeća TZ grada i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Image
Foto: PR fotografije

Na konferenciji je bilo i riječi o programu ovogodišnjeg Renesansnog festivala koji se održava od 25-do 28. kolovoza, a čija je glavna tema srednjevjekovna glazba. Uz grupu Furunkulus iz Njemačke, popularnu u europskim razmjenima koja će po prvi puta nastupiti na ovim prostorima, na festivalu će sudjelovati i brojni mladi glazbenici, udruge i glazbene skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

Dolazak su najavile i viteške skupine iz desetak zemalja, pa će na festivalu gostovati više od 1000 kostimiranih sudionika. Očekuje se i obogaćivanje gastro ponude pa će posjetitelji moći uživati u jelima od fazana, vepra, divljeg zeca, pečenom volu i guskama,te specijalitetima s koprivama.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo