RENATO PETEK: /

'Milanović je vjerojatno znao tko se sve nalazio u Klubu u trenutku predaje dva milijuna kuna mita'

Image
Foto: Pixsell

'Često znam reći da je najefikasnija borba protiv korumpiranih političara izlazak na izbore. Niti jedan proces do sada koji je pokrenut protiv nekog političara nije završio u četiri godine'

22.9.2020.
15:37
Pixsell
VOYO logo

Nacional je danas objavio informaciju da je među okupljenima u zgradi Janafa, u kojoj se 8. studenog lani odvila i primopredaja gotovo dva milijuna kuna mita, bio i niz poznatih ljudi, među kojima i suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Jakov. Tako je afera dobila sasvim novu dimenziju, komentirao je u emisiji Novi dan N1 televizije Renato Petek.

"Sada je ovo nova dimenzija i ti detalji koje saznajemo svaki dan sve više postaju interesantni za javnost. Naravno da je interesantno da je Jakov Kitarović bio prisutan tog dana, ali je nejasno je li bio prisutan na samoj primopredaji, to nam je još uvijek nedostupno. Javnost se zabavlja podacima koji izlaze i koji su nam dostupni, a bez obzira na to podsjetit ću da smo svjedočili i spektakularnijim situacijama, uhićenijima i aferama, koje nisu rezultirale osudama. Kao da neuspješno odrađujemo posao", rekao je Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Milanović je vjerojatno znao tko je u Klubu'

Komentirao je i izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je izjavio da se treba odmah uhititi nekoga tko ima dva milijuna kuna mita, rekavši kako se može zaključiti da je Milanović vjerojatno znao tko se sve nalazio u Klubu u tom trenutku.

"Sada kad se gleda izjava u ovom svjetlu, možemo doći do zaključka da je predsjednik očito znao, sam je rekao da je ručao s jednim od glavnih osumnjičenika istrage, gospodinom Kovačevićem. I gospodin Kitarović je imao pratnju, Milanović također i na istim mjestima su se susretali ljudi koji su pratili njih i koji su pratili cijelu aferu. Postojale su indicije da je bivša predsjednica bila praćena u nekim mjerama i bila je ljuta što nije za njih znala. Političar ne bi trebao biti informiran o tome da se nalazi s nekim koga se prati, jer ta osoba niti je osumnjičena niti postoji dovoljan broj dokaza da se pokrene uhićenje, a kamoli da je osuđena za nešto", kazao je Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Država se slabo bori protiv korupcije'

Dodaje kako ni od pritvaranja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nije se promijenilo ništa te da je to ono što žalosti i zbog čega se dolazi do zaključka da se država slabo bori protiv korupcije.

"Često znam reći da je najefikasnija borba protiv korumpiranih političara izlazak na izbore. Niti jedan proces do sada koji je pokrenut protiv nekog političara nije završio u četiri godine, a tada građani mogu izaći na izbore i smijeniti nekoga političara i maknuti ga sa scene", kaže Petek.

Smatra da građane ljuti što nema kraja procesima u kojima se političarima sudi za korupciju. "To je ono što ljuti građane, što ih drži rezigniranima. Izbori su jedino efikasno sredstvo borbe protiv korumpiranih političara", zaključio je Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo