'OZBILJNA KATASTROFA' / Radnici su apelirali da ih se ne šalje na Jakuševac? Zastupnik otkriva detalje: 'Ovo će Tomaševiću eksplodirati u lice'

Image
Foto: Ilustracija /Luka stanzl/PIXSELL/Net.hr

Incident na Jakuševcu za Net.hr je komentirao zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Renato Petek

4.12.2023.
10:16
Ilustracija /Luka stanzl/PIXSELL/Net.hr
VOYO logo

Na zagrebačkom Jakuševcu jutros se dogodio incident u kojem je ozlijeđeno troje radnika. Nešto prije 7 sati, ponovo se odronila planina smeća.

"Jutros, 4. prosinca, oko 6.40 sati u Zagrebu, na deponiju Jakuševac došlo je do odrona smeća. Od 7.55 sati zatvorena je Sajmišna cesta od Mićevca do Jakuševca u smjeru zapada. Mjesto događaja je osigurano", kazali su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za medije kazao je da je troje radnika odvezla Hitna pomoć te da je jedan od njih teže ozlijeđen. Kako neslužbeno doznaje Danas.hr, radniku je odrezana ruka te je vaskularni kirurzi pokušavaju spojiti.

Image
ODRON OTPADA /

Tomašević otkrio što su pokazala mjerenja o plinovima u zraku i jesu li opasni za građane

Image
ODRON OTPADA /

Tomašević otkrio što su pokazala mjerenja o plinovima u zraku i jesu li opasni za građane

Image
Foto: Photo: Luka stanzl/PIXSELL

'Dogodila se ozbiljna katastrofa'

Ovaj nemili događaj za Net.hr je komentirao zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Renato Petek, koji se nalazi na terenu na Jakuševcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogodila se ozbiljna katastrofa i incident, i to ne prvi put. Prošli put smo očito izazivali sreću, ali sad je dosta – potreban je radikalan zaokret u gradskoj politici, jer očito imamo neodgovornog upravitelja kojem se ne događa nešto slučajno, nego više puta uzastopce", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošli put su pokušali zataškati, danima su šutjeli o incidentu, a sada će ovo Tomaševiću eksplodirati u lice", dodao je.

"Mene su ujutro nazvali zabrinuti radnici, kažu da su i upozoravali, slali dopise još prošli mjesec da ih se ne šalje iz Zrinjevca dok se situacija ne sanira i ne riješi, a evo sada su nažalost stradali radnici Čistoće", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petek nam je opisao i aktualnu situaciju na terenu. "Ovdje izgleda kaotično, jer su i kamion i kontejner praktički zgurani preko ograde odlagališta skroz do ceste koja je uz nasip. Srušen je dio nadstrešnice. Kada sam dolazio, u Novom Zagrebu je smrdjelo strahovito", kazao je Petek.

Image
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Slali su i dopis

"Dogodio se preozbiljan incident da bi to samo tako prošlo. Državni inspektorat prošli put nije javno objavio izvid od prošlog odrona, čime nisu odgovorno postupili. Nadam se da sada nitko više neće moći negirati da postoje ozbiljni problemi s gospodarenjem otpadom na odlagalištu Jakuševac", zaključio je Petek u razgovoru za Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Net.hr je u posjedu dopisa koji su djelatnici Zrinjevca 21. studenoga 2023. godine navodno slali upravi podružnice Zrinjevac, a u kojem se navodi da su radnici Zrinjevca "zabrinuti zbog mogućeg upućivanja na čišćenje i sanaciju" odlagališta, a koje se prema njihovim navodima nakon odrona pretvorilo u ogromno klizište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Net.hr

Radnici su inače na tom terenu kosili strojno zelene površine, trimerom ih obradili te ručno čistili otpad i do nekoliko puta mjesečno. "S obzirom na bojazan radnika za njihovu sigurnost i zdravlje molimo da radnike do daljnjeg ne upućujete tamo na rad, temeljem članka 54. Kolektivnog ugovora za radnike u trgovačkom društvu Zagrebački holding d.o.o.", navodi se u dopisu SSKH-a.  

Inače, počela se širiti i glasovna poruka jednog radnika, koji je prepričao katastrofu koja se dogodila. "Stari, eksplodirao je Jakuševac, ja sam bio na kompostani u kontejneru...slavim drugi rođendan stari, u zadnji čas sam zišel van. Čovjek je naš bez ruke ostal", govori u poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Novi odron smeća na Jakuševcu: Radnik ostao bez ruke?

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo