slučaj kukec / Reformisti: 'Čačić nije štitio ravnatelja varaždinskih Gradskih stanova'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kukecovu smjenu oporba je tražila više godina, no on je sa svoje dužnosti otišao tek prije pola godine. Prema neslužbenim informacijama, gradonačelnik Goran Habuš i ranije je namjeravao smijeniti Kukeca, ali je on navodno uživao Čačićevu 'zaštitu'

20.5.2015.
16:52
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Narodna stranka - reformisti u srijedu je odbacila nagađanja da je Vladimir Kukec, bivši ravnatelj varaždinske javne ustanove Gradski stanovi za čije je poslovanje 'interes' navodno iskazalo i državno odvjetništvo, uživao "zaštitu" bivšeg predsjednika HNS i aktualnog predsjednika Reformista, Radimira Čačića.

Kukecovu smjenu oporba je tražila više godina, no on je sa svoje dužnosti otišao tek prije pola godine. Prema neslužbenim informacijama, gradonačelnik Goran Habuš i ranije je namjeravao smijeniti Kukeca, ali je on navodno uživao Čačićevu "zaštitu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su informaciju za Hinu u srijedu demantirali iz Narodne stranke - reformista, ističući da je općepoznata činjenica da je za rad i funkcioniranje grada Varaždina odgovoran gradonačelnik. Dodaju da bi bilo dobro da se nakon tri godine na toj funkciji gradonačelnik Habuš upozna sa svojim ovlastima i odgovornostima.

"U pokušajima da se vlastita nesposobnost upravljanja gradom prebacuje na sve druge, gradonačelnik je zaboravio činjenicu da je Kukec s mjesta ravnatelja smijenjen 18. prosinca 2014. dok je Čačić iz HNS-a isključen 15. siječnja 2014. pa se postavlja pitanje kakav je to 'utjecaj' Čačić mogao imati 10 mjeseci nakon što je izbačen iz HNS-a", stoji u odgovoru Reformista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javna ustanova Gradski stanovi, koja je u Varaždinu u proteklih deset godina izgradila nekoliko stotina POS stanova, prema rješenju Ministarstva financija do četvrtka u državni proračun mora vratiti 9,3 milijuna kuna nenamjenski potrošenog novca.

Uz to, po medijskim tvrdnjama, 'interes' za poslovanje te ustanove iskazao i DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik DORH-a u Varaždinu Darko Galić tu vijest nije želio potvrdio, ali ni demantirati, dok je gradonačelnik Habuš rekao da nema saznanja da bi DORH istraživao nešto novo izuzev kupnje zemljišta od varaždinskog gospodarstvenika Davora Patafte što je predmet istrage od prije više godina i zbog čega je već podignuta optužnica.

Što se tiče povrata novca gradonačelnik je najavio podizanje upravnog spora. Iako ne osporavaju dug Habuš ističe da osporavaju dospijeće tog duga kao i rješenje da su sredstva korištena nenamjenski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, cjelokupno poslovanje te ustanove već dulje vrijeme izaziva jake kritike oporbe koja uz gradonačelnika Habuša i izvršnu vlast, krivca vidi i u bivšem ravnatelju Kukecu.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo