revija kratkometražnog filma /

Redateljica Dalija Dozet okreće prvu Filmsku RUNDU u Osijeku

Image

RUNDA je zamišljena da u opuštenoj atmosferi i u kratkom vremenu odvrti recentne hrvatske kratke uspješnice, a uz to otvori prostor za upoznavanje autora i diskusiju o filmskoj umjetnosti u praksi.

12.5.2016.
12:28
VOYO logo

Dalija Dozet, nedavno diplomirana redateljica iz Osijeka te je jedna od organizatorica Filmske RUNDE, revije hrvatskih kratkometražnih filmova koja će se ove godine po prvi put održati od 27. do 29. svibnja u Osijeku.

Što se krije iza naziva RUNDA? Kako ste došli na ideju za pokretanjem Filmske revije u Osijeku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RUNDA je akronim za Reviju u našem dvorištu - gdje je i počela ideja. Naime, prije deset godina Osječanin Vjeran Hrpka, tadašnji apsolvent snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i bivši učenik III. gimnazije u kojoj sam ja tada bila maturantica, dofurao je projekcije studentskih radova s Akademije. Meni je to tada, kao mladoj osobi koja se želi baviti filmom, jako puno značilo jer sam mogla gledati, proučavati i upoznati ekipu. Taj se događaj zvao 'U MOM DVORIŠTU',  a suorganizirali smo mi - klinci iz III. gimbe, baveći se organizacijom tehničkih stvari, promocijom itd. U svakom slučaju,  to je lijepo sjećanje koje me držalo do kraja mog školovanja na istoj Akademiji s početka priče. Kada sam prošle godine diplomirala, shvatila sam da sam sada ja u poziciji gdje želim i mogu u Osijek dofurati filmove, pozvati mlade autore i prezentirati njihove priče i samim time potencijalno inspirirati neke nove klince.

Cijeli razgovor pročitajte na portalu Sib.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo