smrt malog Gabrijela / 'Razgovarali smo sa svim ljudima koji su bili uključeni u liječenje dječaka i donijeli ovaj zaključak'

Image
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell/umrli.com

Povjerenstvo Ministarstva zdravstva zaključilo je da kod dječaka nije na vrijeme prepoznata bolest

27.12.2018.
19:04
Ivo Cagalj/Pixsell/umrli.com
VOYO logo

Ono što se cijelo vrijeme sumnjalo, ministarstvo zdravstva sada je i službeno potvrdilo. "Zaključak povjerenstva je da su učinjeni propusti jer na vrijeme nije prepoznala bolest, tj. težina bolesti i nije na vrijeme adekvatno reagirano, uključujući transport koji nije bio pripremljen na optimalan način", kazao je Milivoj Novak, član Povjerenstva ministarstva zdravstva.

Prikupljenu dokumentaciju Ministarstvo zdravstva će proslijediti na daljnje nadležno postupanje Državnom odvjetništvu, koje još uvijek provodi izvide. "Mi smo razgovarali sa svim ljudima koji su bili uključeni u liječenje dječaka i donijeli ovaj zaključak", tvrdi Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nalaz inspekcije Roditelji iz građanske inicijative iz Metkovića doznali su popodne na sastanku s ministrom zdravstva, kojemu su predstvili zahtjeve za boljim uvjetima zdravstvene skrbi u Metkoviću.

Liječnici mogu ostati bez licence

"Dogovoreno je da bi CRP analizator i streptokok trebao biti kroz nekoliko mjeseci promijenjen taj pravilnik da nam se dopusti da može biti u ambulantama i na hitnoj", kazala je Maja Komazin iz građanske inicijative "Mame i tate".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Mosta apeliraju da se stanovnicima neretvanske doline omogući jednaka zdravstvena skrb kao i drugim građanima Hrvatske. "Ja ih molim za životno ugrožene da unutar sat vremena imaju mogućnost ostvariti suradnju s KB Mostar. imali smo mogućnost pozivali smo nudili ja ih molim neka to naprave", kazao je čelnik MOST-a Božo Petrov

Čeka se i mišljenje Hrvatske liječničke komore koja je također napravila nadzor u Metkoviću. Kako doznajemo bit će objavljeno do kraja godine. Prema postojećoj praksi, ako utvrde da je bilo propusta slučaj se seli na sud časti Hrvatske liječničke komore, što u teoriji znači da liječnici, ukoliko im se utvrdi krivnja, mogu ostati bez licence.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo