nakon nesreće / Ravnatelj OB u Slavonskom Brodu za Danas: 'Za sada su svi pacijenti pod kontrolom i stabilni'

Od njh 42 njih 15 ima teže tjelesne ozljede, od kojih četvero je bilo podvrgnuto kirurškom tretmanu, a dvije osobe su u jedinici intenzivnog liječenja

25.7.2021.
18:45
VOYO logo

Rano jutros na autocesti A3 kod Slavonskog Broda došlo je do teške nesreće u kojoj je poginulo najmanje deset osoba. Ozlijeđeno ih je preko 40, od čega 15 teško. Dvije osobe su na intenzivnoj njezi.

Josip Samardžić, ravnatelj Opće bolnice Dr. Josip Benčević Slavonski Brod za RTL Danas govori o stanju teško ozlijeđenih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od ranog jutra nakon što smo od hitnih službi dobili dojavu da se radi o velikoj prometnoj nesreći napravili smo parcijalnu mobilizaciju djelatnika bolnice i bili smo spremni za doček 42 pacijenta koji su potražili liječničku pomoć. Od njh 42 njih 15 ima teže tjelesne ozljede, od kojih četvero bilo je podvrgnuto kirurškom tretmanu, a dvije osobe su u jedinici intenzivnog liječenja", rekao je Samardžić.

Image
nakon nesreće /

Andrej Plenković u bolnici u Slavonskom Brodu obilazi ozlijeđene putnike: 'Pomoći ćemo sve što treba'

Image
nakon nesreće /

Andrej Plenković u bolnici u Slavonskom Brodu obilazi ozlijeđene putnike: 'Pomoći ćemo sve što treba'

Također je naglasio: "Zahvalni smo svim hitnim službama koje brzo odreagirale, a ja sam posebno zahvalan djelatnicima ove bolnice kao i djelatnicima hitnog bolničkog prijema kao i djelatnicima odjela anestezije i kirurgije koji su iznijeli najveći dio ovog posla".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovakvoj nesreći velikog intenziteta imamo široku lepezu dijagnoza, važno je reći da kod teže ozlijeđenih, kod ove dvojice koji su u jedinici intenzivne riječ je o politraumi koji predstavlja ozljedu više organskih sustava i ugrožava život, ali za sada su svi pacijenti pod kontrolom i stabilni, kao i ovo dvoje i ne zahtjevaju akutnu kiruršku terapiju.  Jedna osoba je poslana na liječenje u Zagreb, Riječ je o pacijentu kojeg su odmah djelatnici hitne medicinske pomoći odmah proslijedili u Novu Gradišku, a  nakon obrade ustanovljeno je te je prebačen u tercijaran centar", otkrio je.

Što se tiče identifikacije osoba ravnatelj je rekao da je u početku postojala jezična barijera, ali uz sudjelovanje i pomoć službenika ministarstva vanjskih poslova i veleposlanstva Kosova identifikacija pacijenata je ostvarena te su poznata sva imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo