KORONAIZBORI PRED VRATIMA / Raspušten je najgori saziv Sabora: Jandroković otkrio što on misli o tome i što će biti s Penavom

Sabor je obavio svoju dužnost i zadaću donošenja zakona, ustvrdio je Jandroković

18.5.2020.
15:10
VOYO logo

''Pred nama su parlamentarni izbori. Nadam se da će rezultati biti takvi da ćemo brzo dobiti Vladu da se može nositi s izazovima pred nama'', rekao je Gordan Jandroković na konferenciji za medije u Saboru nakon što su zastupnici izglasali raspuštanje Sabora.

Image
NA POTEZU JE MILANOVIĆ /

Sabor raspušten nakon oproštajnog cirkusa s Marasom i Jandrokovićem: Kreću pripreme za izbore

Image
NA POTEZU JE MILANOVIĆ /

Sabor raspušten nakon oproštajnog cirkusa s Marasom i Jandrokovićem: Kreću pripreme za izbore

Jandroković je zahvalio medijima na praćenju i pohvalio se da je Sabor zasjedao 421 dan što je najviše dosad. Bile su 1702 točke denvnog reda što je takođe više nego u prethodnima. ''Dinamizirali smo rad Sabora, donijeli promjene Poslovnika, to se vidi iz statističkih podataka vidi'', istaknuo je i dodao da su se zastupnici javljali gotovo 50.000 puta. Uvedene su i brojne novine - novčane kazne za zastupnike koji ne dolaze, tjedni planovi, prijenos za gluhe osobe ... a i ''cijela situacija s koronavirusom nas je natjerala da budemo inovativni''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao najveće postignuće je izdvojio Lex Agrokor jer je, kaže, spašeno više desetaka tisuća radnih mjesta i prehrambena industrija, a ono što će mu ostati u sjećanju je rad bez prestanka u Saboru i na drugim lokacijama zbog korone i potresa.

Naglasio je da ni u jednom tjednu nisu prekinuli rad i odbacio je prigovore da Vlada nije učinila sve što se moglo nakon potresa u Zagrebu. ''Zakon je kompleksan i mora biti razrađen do svakog detalja'', kazao je te se osvrnuo na prosvjed pred Saborom ustvrdivši da je to ''klasični politički prosvjed''.

Na pitanje slaže li se s konstatatcijom da je ovo najlošiji saziv Sabora, rekao je da je Sabor obavio svoju dužnost i zadaću donošenja zakona: ''U dvije krizne situacije smo obavili svoj posao, kao država smo pokazali organiziranost. Ocjena nije tako loša, kao što je percepcija do koje dolazi zbog neprimjerenog ponašanja zastupnika. Bilo je uvreda, govora mržnje, ozračja koje nije primjereno parlamentu. Ponekad sam možda i ja prešao crtu i zbog toga mi je žao''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da mu nije bilo lako trpjeti sve napade i današnju situaciju u Saboru sa SDP-ovim saborskim zastupnikom Gordanom Marasom: ''On može to raditi, ali ne u Saboru, to gledaju i njegova djeca, i moja djeca i sva djeca''.

Jandroković je rekao da ne zna što će biti s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom, a osvrnuo se i na Most kazavši: ''Naše iskustvo pokazuje da s Mostom više ne možemo zajedno. Vidim da sad tako pregovori idu isto i s Domovinskim pokretom. Oni uvijek traže fotelje, traže plijen. Pokazali su se nelojalnima i destruktivnima, ponašaju se kao farizeji''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo