zbog agrokora se trese i regija /

Ramljak u Beogradu razgovarao sa srbijanskim čelnicima: evo kakve su zaključke donijeli!

Image
Foto: Ivana Draganić/Vijesti.hr

Tema razgovora s dužnosnicima srbijanske vlade, Gospodarske komore i vodstvom Agrokorovih poduzeća u Srbiji bili su planovi za stabiliziranje

17.5.2017.
17:25
Ivana Draganić/Vijesti.hr
VOYO logo

BEOGRAD - Izvanredni povjerenik hrvatske vlade za tvrtku Agrokor Ante Ramljak boravio je u srijedu u Beogradu, a tema razgovora s visokim dužnosnicima srbijanske vlade, Gospodarske komore (PKS) i vodstvom Agrokorovih poduzeća u Srbiji bili su planovi za stabiliziranje poslovanja tog koncerna u regiji.

Sastanak u vladi Srbije počeo je oko 15 sati iza zatvorenih vrata, završio oko 17 sati, a nakon razgovora objavljeni su zaključci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, potpredsjednik Vlade Republike Srbije Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović, potpredsjednik Savjeta Ministara i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, ministrica  ekonomije u Vladi Republike Crne Gore Dragica Sekulić i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije u Vladi Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, na sastanku održanom u Beogradu donijeli su slijedeće zaključke:

  • Formiran je ministarski tim koji će biti u svakodnevnoj komunikaciji u cilju razmjene  informacija i poduzimanja zajedničkih aktivnosti na očuvanja radnih mjesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja firmi iz sastava „Agrokora“ u svakoj od pojedinačnih zemalja.
  • Svaka od zemalja provodit će kontrolu financijskih i robnih tokova kompanija vezanih za „Agrokor“ u skladu sa zakonima koji važe u četiri države.
  • Očekujemo da novi upravitelj „Agrokora“ imenuje nezavisne stručnjake za uspješno restrukturiranje firmi u sastavu koncerna.
  • Očekujemo da nova uprava „Agrokora“ na ravnopravan način tretira sve dobavljače, kako one u Hrvatskoj, tako i van Hrvatske.
  • Izražena je spremnost za razgovore s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske u cilju iznalaženja zajedničkih rješenja za stabilizaciju poslovanja cijelog „Agrokor“ koncerna".

Izvanredni povjerenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak isključio je mogućnost da ovaj koncern ode u stečaj i ocijenio da se preustroj Agrokora može očekivati u sljedećih godinu do godinu i pol dana, doznaje Hina iz izvora bliskih sudionicima sastanka održanog u vladi Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo