nepoznata činjenica / Rak dojke napada i muškarce! Za RTL Danas svjedoči Neven koji ga je prebolio

Nevenu Perkoviću, serviseru plamenika iz Zaprešića početkom godine dijagnosticiran je rak dojke. Mnogi ne znaju da od ove tipično ženske bolesti oboli i jedan posto muškaraca. Kako je Neven pobijedio rak, doznajte u prilogu

3.11.2017.
19:06
VOYO logo

55-ogodišnji Neven Perković živi kao da se ništa nije ni dogodilo. Skoro godinu dana nakon operacije raka dojke, svaki dan odlazi na posao, bavi se sportom i druži s prijateljima. No, u sjećanju mu je i dalje noć kada je otkrio da nešto nije u redu. 

"Jednom sam tako po noći ležao na krevetu i osjetio da me nešto pritišće, napipao sam taj dio i otkrio kvržicu. Znao sam o čemu se radi, jer je prijatelj imao rak dojke. Odmah sam otišao doktoru", prisjeća se Neven. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najteža stvar u cijeloj priči bila je reći obitelji, bliskim prijateljima i dečkima s nogometa da ima rak. 

"Odlučio sam, što sad, sve ću ih okupiti i jednostavno im reći - imam rak. Bili su šokirani, ali tko ne bi bio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operacija u KBC-u Dubrava je dobro prošla, a nakon nje naš je junak počeo i trčkarati bolničkim hodnicima. Njegov liječnik divi se Nevenovu optimizmu.

"To je jedna nevjerojatno pozitivna osoba, s toliko duha, toliko dobre volje, cijelo vrijeme nije bio u nikakvoj depresiji", prokomentirao je kirurg Franjo Rudman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici pak tvrdi da muškarci generalno imaju jedan drugi problem - a to je zanemarivanje simptoma bolesti. To i strah od pregleda, osobito od onog za prostatu. 

"To je jednostavno nevjerojatno koliko se boje pregleda, da slučajno ne bi vidio njegove intimne dijelove tijela. ako i vide simptome, rađe se uvjeravaju da to nije ništa", tvrdi onkolog Egidio Ćepulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A od raka prostate na godinu oboli više od 1700 osoba. Najvažnije od svega je da ljudi postani svjesni svojih tegoba i na vrijeme krenu s liječenjem.

"Poručujem svim muškarcima da ipak pogledaju, opipaju i neka se ne srame, ja se nadam da će ih i ovaj razgovor potaknuti na pregled, i tko zna možda se još netko izliječi na vrijeme", poručuje Neven. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarci, koji inače slove kao nemarniji spol, barem bi jednu stvar trebali pojačati - brigu o vlastitu zdravlju. 

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo