natjecanje između dva rivala / Radnja zasnovana na istinitoj priči: ovaj ljepotan je novi Nikola Tesla?

Image
Foto: Pinterest/Wikipedia

U seriji bi mogao biti zastupljen i poznati događaj iz Teslinog života, kad mu je Edison obećao 50.000 dolara za redizajn motora i generatora

6.10.2016.
11:49
Pinterest/Wikipedia
VOYO logo

Nicholas Hoult (26), zvijezda X-Mana, u budućnosti bi se mogao pojaviti na malim ekranima u ulozi Nikole Tesle.

Radnja serije 'The Current War' ('Rat struja'), zasnovane na istinitoj priči, bit će smještena u vrijeme oko 1880. godine, i usmjerena uglavnom na napetu borbu između Nikole Tesle i Thomasa Edisona, kojeg tumači Benedict Cumberbatch.(Foto: Henning Kaiser/DPA/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U seriji bi mogao biti zastupljen i poznati događaj iz Teslinog života, kad mu je Edison obećao 50.000 dolara za redizajn motora i generatora, ali mu se novac nikad nije isplatio. Kad ga je podsjetio na dogovor, Edison mu je rekao: "Pa Tesla, ti ne razumiješ naš američki humor".

Tesla se potom povukao, a nova borba je uslijedila kad se poduzetnik George Westinghouse zainteresirao za Teslin sustav naizmjenične struje kako bi ospkrbio cijelu Ameriku električnom energijom na veliku daljinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U to vrijeme je Edison radio na sustavu jednosmjerne struje te je osvojio naklonost javnosti 'prljavom' kampanjom protiv Tesle i Westingousea, kako bi pažnju s njihovog izuma privukao na svoju.

Serija se bavi ovim incidentom koji je započeo kao bezazleno natjecanje između dva rivala, a završio se nečim krajnje malicioznim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tesla je 'osvojio rat' 1887. u New Yorku te je ondje otvorio svoj laboratorij u kojem je radio sve do smrti.

Image
Foto: Ian West/Press Association/PIXSELL

Nicholas Hoult

(Foto: Ian West/Press Association/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo