RADILA ZA PLAĆU VEĆU OD PREMIJEROVE I UCJENJIVALA DRŽAVU: / Vratili su je na stari posao, i dalje je vi plaćate

Image
Foto: PIXSELL

Gospođa s radnim mjestom u Bruxellesu znala je koju će domenu RH koristiti pa ju je, brže bolje, ona zakupila

29.8.2018.
10:03
PIXSELL
VOYO logo

J.L., dok je radila kao savjetnica u Stalnom predstavništvu Hrvatske pri EU-u, ucjenjivala je Ministarstvo unutarnjih poslova, na čijoj je platnoj listi bila. Naime, dotična je, znajući da će RH tijekom predsjedanja Unijom koristiti domenu eu2020.hr, zakupila spomenutu domenu prije nego što je to uspjela napraviti država. Potom je ucjenjivala ministarstvo - pristala je deaktivirati domenu u zamjenu za napredovanje ili novac, piše Index.

Ministarstvo je pokrenulo arbitražni postupak protiv J.L. pred Carnetom zbog ucjene, no, gospođa je i dalje na njihovoj, platnoj listi, odnosno na teretu poreznih obveznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraćena u vrh policije

Naime, Ministarstvo je zatražilo njezino povlačenje iz Bruxellesa, no vraćena je na staro radno mjesto u Ured glavnog ravnatelja policije u Službi za stratešku međunarodnu policijsku suradnju.

'Konačnu odluku o pokretanju disciplinskog postupka donijet će, po utvrđivanju svih činjenica, glavni ravnatelj policije', kažu u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, J.L. je u postupku izjavila kako nikoga nije ucjenjivala, već da je upravo ona žrtva ucjene. 'Ja sam pretrpjela svojevrsnu ucjenu zbog pritisaka da deaktiviram domenu kroz neosnovanu intervenciju Službe za unutarnju kontrolu MUP-a. Nisam tražila nikakvu naknadu protivnu važećim propisima za deaktivaciju domene, nego sam se samo pozvala na naknadu štete', rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo