Ni plenkijevi ni zokijevi / Radićeva bukvica u Saboru: 'Domovinski pokret nije igračka na daljinski'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Hrvatskoj je pun kufer tabora i podjela, a činjenica je da su desna i lijeva strana Sabora u dosta slučajeva iste, kazao je Radić

14.2.2024.
12:08
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Saborski zastupnik Mario Radić (DP) poručio je u srijedu kako Domovinski pokret nije igračka ni Andreja Plenkovića ni Zorana Milanovića, da je različit i autentičan dok su s druge strane lijeva i desna strana Sabora u dosta slučajeva iste.

"Domovinski pokret nije ni Milanovićeva ni Plenkovićeva igračka na daljinski upravljač”, istaknuo je Radić u svom prvom zastupničkom slobodnom govoru navodeći primjere koji sve ostale "čini istima", a DP "različitim i autentičnim". DP je bio protiv Istanbulske konvencije, ima jasna stav prema ilegalnim migrantima, podupire referendumske inicijative, zalaže se za pravo glasa iseljenika, naveo je. "Hrvatskoj je pun kufer tabora i podjela, a činjenica je da su desna i lijeva strana Sabora u dosta slučajeva isti", kazao je Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'RASTAVLJANJE ORUŽJA...' /

Domovinski pokret predlaže uvođenje vojne obuke u školama: 'Ne smijemo dozvoliti da nam djeca budu topovsko meso'

Image
'RASTAVLJANJE ORUŽJA...' /

Domovinski pokret predlaže uvođenje vojne obuke u školama: 'Ne smijemo dozvoliti da nam djeca budu topovsko meso'

Mrak Taritaš pozvala na subotnji prosvjed

Anka Mrak Taritaš (Klub Centra, GLAS-a i Stranke s imenom i prezimenom) govoreći o novom glavnom državnom odvjetniku Ivanu Turudiću poručila je: "Dosta je. Dosta je i laži, i korupcije, i krađe, i pokušaja ušutkivanja medija i svih onih koji bi o njihovim mutnim poslovima htjeli obavijestiti javnost".

Pozvala je premijera Andreja Plenkovića kojeg je nazvala "malim Orbanom" da konačno raspusti Sabor, a građane da mu poruče "dosta je" na subotnjem prosvjedu lijevo liberalne koalicije na Markovu trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela saborska većina koja je tog državnog odvjetnika izglasala, svi ti zastupnici i zastupnice nisu više dostojni da se nazivaju predstavnicima interesa hrvatskih građana. Iskoristili su svoju funkciju, povjerenje koje su dobili na izborima, da bi bili suučesnici u uzurpaciji jedne od ključnih institucija ove zemlje, a sve u korist nečijih partikularnih interesa", kazala  je.

"To je izdaja političkog povjerenja koje su dobili, to je izdaja, na kraju, prisege koji su ovdje položili. I neka vas svih 78 bude sram zbog toga doživotno", poručila je zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deur: 'Prosvjed vrijeđa institucije i omalovažava vlast'

Za najavljeni prosvjed Ante Deur (Klub HDZ-a) kazao je da predstavlja vrijeđanje institucija, omalovažavanje vlasti i vrijeđanje simbola države.

Silvano Hrelja (Klub HNS-a, liberalnih demokrata i nezavisnih zastupnika) ocijenio je pak da se u predizborno vrijeme sve što je dobro prikazuje kao da "pada s neba" a sve što je loše pripisuje jednom čovjeku. Navodeći kao pozitivan primjer rast najnižih mirovina poručio je kako u rasplamsavanju nezadovoljstva nema mudrosti, već da je mudrost u znanju, razumijevanju i argumentiranom dijalogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Zurovec (Klub Fokusa i Reformista) osvrnuo se na plan ponovnog uvođenja vojnog roka u Hrvatskoj poručivši kako taj proces treba dobro isplanirati i pripremiti. Riječ je o ozbiljnom zahvatu, istaknuo je.

POGLEDAJTE VIDEO: Ima li volje u Vladi da se napravi određeni korak...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo