(Rhino/Dancing Bear) / QUEENSRYCHE - American Soldier

Image

Preživjeli metalci osamdesetih snimili su zapanjujuće dobar konceptualni album o sudbinama američkih vojnika.

19.4.2009.
12:12
VOYO logo

Dani kad su Queensryche sa "Silent Lucidity" žarili i palili pop orijentiranim top listama daleka su prošlost, no "American Soldier" školski je primjer dostojanstvenog starenja jednog heavy metal benda.  

Konceptualni album o američkim vojnicima koji stalno negdje ratuju ima gotovo filmsku realističnost i snagu, što pospješuju semplirana svjedočanstva ratnih veterana te stalni kontrasti tiho-glasno i lagano-brzo. Malo nesiguran početak, u kojoj je skladateljski tandem sastavljen od pjevača Geoffa Tatea i producenta Jasona Slatera odlučio provjeriti što se događa u nu-metalu, ubrzo ispravlja niz zgoditaka nastalih simbiozom klasične hard rock balade i razornih power akorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tate je oduvijek volio Davida Bowieja, a tragovima svog idola kreće se u najboljim stvarima na albumu "At 30.000 Feet" i jedinoj punokrvnoj laganici "Home Again". Na ovoj drugoj Geoff je podijelio mikrofon s kćerkom Emmom,  čiji pjevački debi također možemo ocijeniti kao pun pogodak.

Sve u svemu, "American Soldier" zapanjujuće je dobra ploča benda kojeg smo već dugo spremni otpisati te još jedan dokaz dominacije stare heavy škole nad njenom nu-metal i ostalom djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo