HOĆE LI MILANOVIĆ OSTATI ŠEF? / Pusić o premijerskom mjestu: 'Kad sjednemo na razgovore s MOST-om, sve su teme dozvoljene'

'U ovom trenutku ne može se reći tko će biti premijer. Računalo se da će biti ili dosadašnji premijer Milanović ili HDZ-ov Tomislav Karamarko. Budući da nijedna strana nema dovoljno zastupnika u Saboru koji bi je podržali bez MOST-a, zaista ovisi o pregovorima', smatra Pusić

10.11.2015.
19:11
VOYO logo

O postizbornim pregovorima i dogovorima razgovarali smo u RTL-u Danas s predsjednicom HNS-a Vesnom Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će biti novi premijer?

"Vidjet ćemo. To se u ovom trenutku ne može reći. Računalo se da će biti ili dosadašnji premijer Milanović ili HDZ-ov Tomislav Karamarko. Budući da nijedna strana nema dovoljno zastupnika u Saboru koji bi je podržali bez MOST-a, zaista ovisi o pregovorima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li taj zahtjev realan?

"Ne mislim da je zahtjev za premijerskim mjestom od strane MOST-a ultimatum. Vidim više njihovih desetak programskih točaka o kojima govore kao ono na čemu će inzistirati. Čini mi se da je to ono na što se koncentriraju i hoće konkretne rokove i rješenja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, bili su jasni da ne žele ni Milanovića ni Karamarka?

"Mislim da je to predmet razgovora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete li zamisliti da vaša koalicija formira vladu, a da premijer ne bude Milanović?

"To sada nije nešto o čemu raspravljamo. Ali, sigurno da kad sjednemo na razgovore s MOST-om, sve teme su dozvoljene".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad očekujete te pregovore?

"Vrlo brzo. Ovo je velika odgovornost i velika stvar. Za svakog od nas koji je ušao u Sabor, to je u prvom redu ogromna odgovornost. Moj je dojam da su se kolege iz MOST-a sad suočile s tom činjenicom da to nije samo praznik demokracije i krasna stvar, već i ogromna odgovornost. Očekujem da ćemo prvo razgovarati o konceptu takvog jednog saveza i na koje načine bi se to moglo ostvariti. Razgovarati potom o stvarima koje su bitne njima i svim drugim partnerima u koaliciji. Moramo uzeti sve u obzir. Ali, po onome što sam vidjela ima puno zajedničkih nazivnika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Računa li i jedna i druga strana da će doći do raskola MOST-a?

"Vidjela sam te špekulacije. To ne bi bilo dobro. Čak i kad cinično gledate, većina koja se sastoji od jednog ili dva, jest većina, ali to je teška većina. S njom raditi cijeli mandat...ne mogu si to zamisliti. Teoretski je moguće, ali vrlo teško. Nadam se da neće doći do raskola i da će se MOST kao jedna jedinstvena lista odlučiti kome će dati podršku. Nadam se da će se prikloniti nama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo