PUSIĆ O MOL-U: / "Arbitraža je važnija nego izbori"

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek
12.6.2015.
20:34
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić kazala je kako je situacija s MOL-om loše utjecala na odnose Hrvatske i Mađarske.

"S MOL-om smo na dvije međunarodne arbitraže koje se bliže kraju i to je gotovo važnije nego izbori", kazala je Vesna Pusić.

Nije htjela detaljno komentirati izmijenjeni dioničarski ugovor, no dotaknula se prijašnjeg: "Hrvatski sudovi su presudili da je taj ugovor nastao temeljem korupcije, prema tome tu nešto treba mijenjati, Ivo Sanader između ostalog zbog njega sjedi u zatvoru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručila je kako "moramo raditi na poboljšanju odnosa s Mađarskom jer smo energetski upućeni jedni na druge".

Govoreći o radnim dozvolama, kazala je kao će Austrija i Slovenija produžiti zabranu slobode kretanja radnika. Kaže kako bi Nizozemska to mogla učiniti dok će ju Njemačka "po svemu sudeći ukinuti". Kaže i kako sa skandinavskim zemljama "stojimo dobro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne misli dati ostavku na mjesto predsjednice HNS-a

Na temu o Tomislavu Karamarku kao bivšem pripadniku Udbe, kako ga je prokazao Josip Manolić, kazala je kako bi, da je riječ o nekome kome lustracija nije politički program, rekla "pustite čovjeka na miru".

No, kako je riječ o Karamarku, koji zagovara 'lustraciju i proganjanje', kaže kako je sama činjenica da je ova tema izašla van, poljuljala taj agresivni pristup s kojim se Karamarko pojavio s idejom da bi se nekoga lustriralo i proganjalo. Smatra da to nisu teme koje trebaju biti sastavni dio politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana kada će podnijeti ostavku na mjesto predsjednice HNS-a, Vesna Pusić spremno u HRT-ovoj emisiji "Javna stvar" odgovara: "Nikada! To ne dolazi u obzir".

HRT/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo