O ekstremnom desničaru / Pupovac: 'On u Srbu kampira okićen ustaškim simbolima, pušta pse da maltretiraju ljude u selu... A sud ništa'

Srpsko narodno vijeće održalo je konferenciju za novinare povodom provokacija stranke A-HSP i njihova predsjednika Dražena Keleminca

26.7.2021.
12:00
VOYO logo

Srpsko narodno vijeće održalo je u ponedjeljak konferenciju za novinare povodom provokacija stranke A-HSP i njihova predsjednika Dražena Keleminca koji, kako navode, uznemirava stanovnike Srba.

"U Srbu se sutra obilježava Dan ustanka naroda Hrvatske. Taj je datum svih ovih godina bio povod za održavanje kontraprosvjeda i ustaštva, koji su nedovoljno sankcionirani. Već nekoliko dana u Srbu kod Gračaca svjedočimo neželjenim pozdravima koji veličaju ustaštvo. Već danima u središtu Srba egzistira kamp kućica, okićena ustaškim simbolima, uz otvoreno provociranje mještana Srba. Ljudi su u vrlo teškoj psihološkoj situaciji", rekla je na početku konferencije za novinare Aneta Vladimirov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Keleminec organizira demonstracije kojima se ozbiljno prijeti. Svaki put on i njegovi nose slogane koji bi trebali biti zabranjeni. Nikad nije kažnjen. Policija minorizira njegova postupanja", kazao je Saša Milošević, glavni tajnik SNV-a.

Dodao je i da su 2015. godine tužili Keleminca zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju, a da je prva rasprava po ovom predmetu održana tek neki dan u Gospiću. 
Keleminec je na sud došao s majicom "Tito je zločinac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na sudu je shvaćen kao žrtva, a ne kao okrivljenik", izjavio je Milošević.

"Moment je da se prestane sa zastrašivanjem Srba. Ove godine kao i ranijih godina, netko tko je osuđivan simboličnimim kaznama i kome je zabranjivan pristup spomenicima i žrtvama i ove godine nešto agresivnije uznemirava i vrijeđa sjećanje na žrtve, potiče na mržnju, uznemiravanje, neovlašteno snima građane i pušta na Facebook stranici. Policija postupa prema onima koji trube a on koji je došao s ustaškim znakovljem, nema zabrane pristupa Srbima. Prekršajni sud mu ne izriče mjere. Rečeno nam je da netko tko kampira već 4-5 dana ispred stare policije, pušta pse, da okolo po selu uznemirava životinje i ljude, mokri po ulici, sve radi suprotno Zakonu, iako je zabranjeno kampiranje na mjestu gdje nije mjesto za kampiranje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglušivanje na ovakav Zakon je ozbiljan propust policije i sudova. U policiji su završili mladići iz pristojnih obitelji, a poticateljima ništa", kazao je predsjednik SNV-a Milorad Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo