PUPOVAC OBJAVIO DRAMATIČAN STATUS NA FACEBOOKU: / 'Srbi žive u strahu zbog toga što su Srbi!'

Image
Foto: PIXSELL, Hrvoje Jelavić

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac na svom je profilu na Facebooku objavio status s vrlo dramatičnim viđenjem položaja Srba u Hrvastkoj i njihovim strahovima.

11.7.2016.
10:55
PIXSELL, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

Naveo je i neke primjere koji potkrijepljuju njegove tvrdnje.

"Boje se reći da su Srbi"

"Dugo već razmišljam o strahovima Srba u Hrvatskoj i neprestanom obnavljanju tih strahova od strane onih koji imaju političku i duhovnu moć u Hrvatskoj. Pored strahova, kao što su oni vezani uz zaposlenje, dugove, zdravlje i budućnost djece, a koje dijele s većinom hrvatskih gradjana, Srbi, mnogi od njih, žive u strahu zbog toga što su Srbi. Boje se reći da su Srbi. Boje se pokazati da imaju veze sa Srbima i njihovim institucijama. Boje se prenositi svoju pripadnost srpskom narodu na nove generacije. Dakle, mnogi od Srba ne žive s osjećajem slobode već s osjećajem straha", piše Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'U HRVATSKOJ SE NEGIRAJU USTAŠKI ZLOČINI': /

Pupovac i Bet Israel neće u Jasenovac

Image
'U HRVATSKOJ SE NEGIRAJU USTAŠKI ZLOČINI': /

Pupovac i Bet Israel neće u Jasenovac

"Srbe u povratničkim sredinama muči siromaštvo"

"Navest ću primjer o kojem sam nedavno slušao. U jednom gradu, a nije jedini s takvom pričom, vjernici nerijetko mole svojeg pravoslavnog svećenika da im u kuću ne dolazi u mantiji već da do njih dodje u civilnom odijelu a da mantiju obuče kad udje u njihovu kuću ili stan. U istom gradu čujemo da učenica koja dolazi u pravoslavnu crkvu na vjeronauk zbog u najmanju ruku nastavničinog netaktičnog komuniciranja u razredu otkriva njezin vjerski identitet i podvrgava je veoma neugodnim reakcijama ostalih učenika. A bez adekvatne nastavničine reakcije. Dakle, strahovi se podržavaju i potiču', piše Pupovac koji tvrdi da sve navedeno malo koga u Hrvatskoj brine.

"Nas jest i treba biti briga. A učinit ćemo da postane i briga onih koji taj strah kod Srba proizvode i kod onih koji ne znaju da njihovi susjedi žive s tom vrstom straha", završava svoj post na Facebooku Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo