misli ozbiljno / Punom parom ušao u kampanju: Onaj drugi Milan Bandić ranom zorom obišao radnike Holdinga

Image
Foto: Facebook

Koga će idućeg Bandić iznanaditi svojim posjetom još nije poznato, ali nema sumnje da će mu dani biti ispunjeni silnim obvezama

2.10.2019.
8:45
Facebook
VOYO logo

Milan Bandić radišno je krenuo u predsjedničku kampanju. Jutros je ranom zorom obišao radnike Zagrebačkog holdinga koji su osvježavali 'zebru' na jednoj od zagrebačkih prometnica.

''Milan Bandić obilazi vrijedne radnike Zagrebačkog holdinga", stoji u opisu fotografije koju je objavio na svojoj službenoj Facebook stranici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko imalo poznaje Bandića, ova vijest mu vjerojatno nije nimalo čudna. No treba napomenuti kako je u ovom slučaju riječ o Bandićevom dvojniku - poznatom redatelju Dario Juričanu, autoru filmova ‘Gazda’, ‘Gazda: početak’, i ‘Kumek’. On je prije nekoliko dana najavio svojevrsnu antikampanju temeljenu na liku i djelu stvarnog Milana Bandića, uz kojeg se vežu brojne korupcijske afere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto se odlučio kandidirati odgovora odgovorima kojima ozbiljno konkurira gradonačelniku Bandiću: “Bog mi je došao u snu i rekao da bih trebao postati Predsjednik RH! Bog je još dodao, Milan Bandić je rješenje, a ne problem!”

Dio njegovog predizbornog programa su među ostalim osnivanje Ministarstva korupcije, ukidanje USKOK-a, te ustavna zaštita korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Juričanu je u svibnju ove godine zagrebački Gradski ured odobrio promjenu imena u Milan Bandić. Kad su vidjeli da je zaista promijenio osobnu, sazivao presice pod novim imenom i davao intervjue, poništili su svoje rješenje. Među ostalim, Gradski ured za opću upravu naveo je da novi Bandić javnost dovodi u zabludu, skuplja donacije za film te da zbog tih okolnosti, koje im nisu bile poznate, poništavaju Juričanovu promjenu imena u Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo uprave krajem kolovoza dalo je za pravo Juričanu nakon što je on podnio opsežnu žalbu. Ukratko, ministarstvo je zaključilo da se javnost ne dovodi u zabludu te da se novi Milan Bandić nigdje nije predstavljao kao gradonačelnik, a u Hrvatskoj već postoji više osoba koje se zovu isto pa nema prepreke promjeni imena. "Moj slučaj pokazuje da ima pravde i ja želim promicati ideju pravde i svjedočiti poslanje Milana Bandića", kazao je Bandić, filmski redatelj.

Rješenje je pravomoćno, a Grad Zagreb može pokrenuti dugotrajni sudski postupak na upravnom sudu kako bi to pokušao pobiti. Pitanje je - hoće li u tome uspjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam običan čovjek u službi malog korumpiranog čovjeka i želim korumpirati Hrvatsku radeći kao konj'', poručio je novi Milan Bandić aludirajući na izjave pravog Bandića koji voli isticati kako radi k'o konj. I jutrošnja akcija u skladu je s navikama zagrebačkog gradonačelnika, koji redovito obilazi sva gradilišta i manifestacije po Zagrebu i teško da može naći ikog tko je u tome revniji i bolji. 

Koga će idućeg svojim posjetom Bandić iznanaditi još nije poznato, ali nema sumnje da će mu dani biti ispunjeni silnim obvezama. Tko zna, možda se na nekom od silnih događanja, dvojica Bandića i sretnu oči u oči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo