Javni poziv za udomljavanje /

Puna im usta azila, a nitko ne želi udomiti niti jednu životinju

Image

Dana 12. siječnja 2016. tvrtka Sanitat Dubrovnik i Grad Dubrovnik objavili su Javni poziv za udomljavanje pasa iz neregistriranog azila za napuštene životinje na Žarkovici. Građani su pozvani da se nakon sklapanja ugovora o udomljenju s Društvom za zaštitu životinja Dubrovnik jave u Sanitat kako bi ostvarili pravo na osiguravanje hrane i zdravstvene njege za psa sukladno Pravilniku o subvencioniranju. Do petka 22. siječnja nije zaprimljen niti jedan zahtjev za ostvarivanjem subvencije.

23.1.2016.
15:25
VOYO logo

Isti poziv upućen je svim općinama i gradovima na području Dubrovačko-neretvanske županije. Samo gradovi Metković i Opuzen te općina Ston poziv su objavili na svojim službenim internetskim stranicama. Općine Župa Dubrovačka, Konavle i Dubrovačko primorje, s čijeg područja u azil na Žarkovici dolazi značajan broj pasa, ni nakon deset dana poziv nisu istaknuli.

 Prema informacijama dostupnim Gradu Dubrovniku i društvu Sanitat nijedna općina ni grad s područja Dubrovačko-neretvanske županije nemaju sklopljen ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja sa svog područja u neko od odobrenih skloništa za životinje u Hrvatskoj, što su dužni napraviti s obzirom da je Rješenjem Službe veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske iz lipnja 2015. godine nastupila zabrana daljnjeg smještanja u postojeći ilegalni azil na Žarkovici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više informacija saznajte na portalu Dubrovačkidnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo