1,7 milijarde kuna / Puljku prošao najveći proračun ikad, o Pazaru i prosvjedima kaže: 'Za to smo dobili podršku građana na izborima'

Puljak se spasio - proračun mu je prošao. No, kolika je cijena izglasavanja u Vijeću?

17.12.2021.
20:00
VOYO logo

U splitskom je Gradskom Vijeću danas izglasan nikad veći proračun u povijesti Splita, težak 1,7 milijardi kuna. Koje je ustupke gradonačelnik Ivica Puljak morao napraviti vijećnicima kako bi mu prošao?

"Bilo je nula ustupaka, ovo je prvi put u modernoj povijesti Splita da je proračun donesen bez političke trgovine, nitko od partnera ni onih koji su podržali proračun nije zaposlen, nitko nije dobio posao, štekat , kiosk.. Oni amandmani koje smo prihvatili to su sve amandmani za dobrobit grada, iz socijale i tako dalje", rekao je Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako je bilo dogovaranja i pregovaranja, kao i uvijek u politici, no da se sve odvijalo „u dobroj vjeri.“

"Neke od prijedloga smo prihvatili, neke nismo, sve smo odlučili zajednički i to je dobra vijest za gađane. Mislim da su važni projekti tehnološkog parka u Dračevcu, Karepovcu, to su dakle projekti koje smo naslijedili i koje ćemo nastaviti raditi, ali i projekti izgradnje školskih dvorana, vrtića, razvojni projekti za budućnost grada, a najvažniji razvojni projekti su oni vezani za obrazovanje", kaže Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PAZAR NA NOGAMA /

Prosvjedi i prijetnje pred splitskom upravom, Puljak odgovara: 'Svaki put kad se želi uvesti red, pojavi se HDZ...'

Image
PAZAR NA NOGAMA /

Prosvjedi i prijetnje pred splitskom upravom, Puljak odgovara: 'Svaki put kad se želi uvesti red, pojavi se HDZ...'

O drami na Pazaru rekao je da se radi o odluci koju su najavili davno i za koju su dobili podršku građana na izborima.

"To je odluka da se Pazar rekonstruira, da se uvede red, ali isto ako da se makne trgovanje z Hrvojeve ulice, to je ulica uz istočne zidine Dioklecijanove Palače, to je odluka koju smo komunicirali davno i za koju smo dobili podršku građana na izborima, ali ono što poručujem ljudima koji se boje da će izgubiti mjesto za trgovanje, ja im poručujem da se ne plaše, da će svi koji žele nastaviti trgovati na pazaru i imati mjesto tamo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na zahtjeve prosvjednika, o tome da se odustane od prijelaznog perioda od tri mjeseca, tijekom koji bi oni bili bez posla.

"Mi smo i dalje otvoreni za razgovore s njima. Jedna velika većina ta tri mjeseca niti ne radi jer je to jedan tranzicijski period, to je period kada nema puno događanja u gradu. Mi ćemo iskoristiti taj period da rekonstruiramo dio Pazara i da se prebace stotinjak metara. Oni će dakle imati štandove stotinjak metara od mjesta gdje su imali do sada. Zaista nema razloga za nikakvo dizanje tenzija. Svi koji žele nastaviti trgovati na Pazaru će imati svoje mjesto", zaključio je Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo