prijetio urednici / Puljak i dalje brani dogradonačelnika Ivoševića: 'Imam grč od toga što se dogodilo. Ali nije vrijeme da ga smijenimo'

Gradonačelnik Splita svoju desnu ruku šalje u izolaciju od javnosti i poručuje da će iz nje izaći kad zajedno ocijene da je spreman...

10.2.2022.
19:57
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u RTL Danas potvrdio je da ne misli smijeniti svog dogradonačelnika Bojana Ivoševića koji je urednici Slobodne Dalmacije, između ostalog, poručio da će joj se "krvi napiti". 

Na pitanje, zašto ga ne želi smijeniti, kaže: "Ono što se dogodilo je ono što smo obećali kad smo došli na vlast – da ćemo srediti cijeli grad i podizati standarde. To zaista radimo. Imam grč od onog što se dogodilo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje, je li ipak vrijeme za smjenu jer je to četvrti ispad dogradonačelnika u godini dana, Puljak ponavlja: "Nije vrijeme da ga smijenimo. Ivošević je priznao grešku i ispričao se novinarki i svima koje je uvrijedio. Vrijeme je da se posveti onome u čemu je najbolji, da se posveti onome što najbolje radi, a to je sređivanje grada i dobrobit Splita. On je beskompromisni borac za dobrobit Grada Splita."

Image
POTVRDILI SU /

Policija potvrdila da je počela s istraživanjem splitskog dogradonačelnika Ivoševića koji je prijetio urednici

Image
POTVRDILI SU /

Policija potvrdila da je počela s istraživanjem splitskog dogradonačelnika Ivoševića koji je prijetio urednici

Kaže da misli da se nije radilo o četvrtom ispadu. "Ovo je stvar priznavanja problema koje on zaista ponekad ima u komunikaciji s ljudima, a problem se rješava tako da će se povući javnosti i posvetiti onome što najbolji radi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li to tečaj komuniciranja ili kontrole bijesa, nije htio decidirano odgovorio nego samo da će Ivošević "raditi na poboljšanju komunikacijskih vještina da bi se mogao posvetiti svom poslu."

Do kad će trajati izolacija, pitali smo, a Puljak je odgovorio: "Do kad procijenimo da je spreman da izađe ponovno u javnost i da se takve greške neće ponavljati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da je Puljak bio među prvima koji je druge pozivao na ostavke kad bi bilo riječi o sličnim stvarima u drugim strankama, pitali smo nije li to licemjerno, no Puljak je dometnuo: "A kad ste vidjeli političara da prizna grešku i koji iskreno se ispriča i koji kaže da će raditi na tome da se poboljšaju stvari koje nisu dobre kod njih, a da će nastaviti raditi ono što najbolje rade, a to je uvođenje reda.

Nitko u Splitu nije napravio desetljećima stvari, koje smo mi napravili u nekoliko mjeseci. U redu je priznati grešku i da poradimo na onome što ne radimo dobro. Nitko nije idealan. Ja sam u nastupnom govoru kad sam postao gradonačelnik rekao da ćemo napraviti puno dobrih stvari i da ćemo napraviti pogreške. Ovo je jedna od grešaka, ovo je takav dan ali mi gradimo za dobrobit grada i nastavit ćemo tako. Napravili smo stvari u Splitu za koje građani nisu ni sanjali…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leži razlog u tome da ga ne želi smijeniti u tome jer Ivošević na neki način drži većinu u skupštini, a da ga Puljak zato trpi?

"Moj zamjenik nije dio gradskog vijeća. Mi uopće nemamo većinu u gradskom vijeću, mi smo manjinska vlada", odgovorio je i nastavio da on ne broji ruke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je: "On ostaje na poziciji zato što radi dobro za Grad Split i bila bi zaista šteta da u ovoj situaciji izgubimo takvog dogradonačelnika koji je neprikosnoveni borac za Grad Split koji je zajedno s nam uredio stvari. Kad se ikad sanjao da se Hrvojeva ulica očisti od štandova?"

Odbacio je tvrdnju da je Ivošević gromobran za Puljka kada se treba svađati s ljudima s Pazara. "Nitko se od nas ne svađa s nikim namjerno, nego mi uvodimo red. A to ima svoju cijenu, da ćete nekad nekome stati na žulj, da ćete izazvati stvari koje nitko nije želio. Zato nikad nitko nije ni uvodio red u Split, jer su se bojali. Mi se ne bojimo. U tome se dogode greške, ovo je jedna. Ovu grešku ne omalovažimo, ne umanjujemo, ne relativiziramo, nego je zaista priznajemo, mi smo drugačiji političari koji su spremni priznati greške i na tome poraditi da se isprave."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je da Ivošević neće ponoviti grešku, ponovio je da će uzeti pauzu od javnih istupa i posvetiti se radu, a kada zajedno ocijene, vratit će se u javnost. 

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo